Keleti kaland: Sárga karfiol sajtkrémmel

Myreille

Kaptam egy szép karfiolt, de nem volt kedvem a leveshez és ma se panírozáshoz álltak a csillagok. Megnéztem, milyen keleti fűszerek vannak itthon.

Hozzávalók:
2 tk koriandermag
1 tk őrölt köménymag
1 tk kurkuma
2 tk kínai ötfűszer keverék
1 fej karfiol
olaj

1 tömlős sajtkrém
2 evőkanál tejföl

Kell még egy teflon serpenyő, amiben nem ég le az étel. Kevés olajt hevítettem, majd megpirítottam a fűszereket (koriandermag, köménymag, ötfűszer és kurkuma). Amikor remek illata volt, beledobáltam a kisebb rózsákra szedett karfiolt, jól átkevertem, letakartam és készre pároltam, sütöttem. Nem öntöttem alá vizet, mert azt szerettem volna, ha vannak barnára sült foltok. És azok lettek a legjobbak. Néha, persze, át kellett keverni.

Nem volt időm sajtszószt főzni, ezért a hűtőbe fellelhető sajtkrémet kevertem össze tejföllel.

Gyors, finom és nem csak nekem, de a fiamnak is ízlett.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Keleti kaland: Sárga karfiol sajtkrémmel” című cikkhez.

  1. lillamilla szerint:

    megihletett a sajtkrémed, bár szerintem ezt a receptet sem én találtam ki, de ma ezt kreáltam csak úgy…

    sajtszószos tészta
    (3-4 személyre)

    kb fél csomag penne tészta (én durván a kilós kiszerelés negyedét főzöm ki)
    2 “rollni” tömlős sajtkrém
    egy kis pohár tejöl fele
    2-3 szem paradicsom (én szeletelt konzervet használtam, azzal is szuper)
    1 gerezd fokhagyma
    pici só, bors (sok, mert én úgy szeretem ^.^), bazsalikom, oregano
    pici tej (azért, hogy hígabb legyen a szósz)
    mozzarella (a tetejére)

    A tésztát kifőzöm, legjobb, ha al dente. Közben elkészítem a sajtszószt, a sajtot, a tejfölt, a zúzott fokhagymát a fűszerekkel jól kikeverem, tejjel hígítom, majd belekeverem a paradicsom darabokat is. Úgy a legjobb a szósz, ha sűrű palacsintatésztára emlékeztet az állaga. Ha kifőtt a tészta, összeöntöm őket egy jénaiban és jól megfürdetek minden tésztát. A tetejére mozzarellát és paradicsom karikákat szeletelek. Sütőben kb 15 percig sütöm közepes lángon. Szerintem isteni. Jó étvágyat azoknak, akik elkészítik :)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra