Ki az a Marc Levy, avagy fiús cookies

Remous

Kétbalkezes fiamat konyhában láttam…

Új szelek fújnak: nagykamaszom betette a lábát, sőt, a kezét is a konyhába!
Marc Levy bestseller kötetéről meséltem  Le premier jour, de ez nem annyira lelkesítette, mint a polcról levett Crunch csokoládé. A kettő látszólag nem függ össze, pedig igen. Az író egyik interjújában felsorolta, mi kell az íráshoz; s a muníció között említette a Cookies au Crunch-ot, amit maga is el tud készíteni, annyira egyszerű, gyors, és talán a tábla csokoládénál is finomabb. Írás közben pedig kiváló ropogós.

2 tábla Crunch csokoládé apróra vágva (itt kapcsolódott be a fiam)
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
2 egész tojás
néhány evőkanál cukrozott, sűrített tej
csipetnyi fahéj
egy marék kókuszreszelék (elhagyható)

A lisztet a sütőporral, a kókuszreszelékkel és a puha vajjal két hatalmas kezével elmorzsolta, majd a villával felvert két tojással és annyi sűrített tejjel összedolgozta, hogy “tiszta legyen a keze”. A végén átgyúrta a masszát a csokidarabkákkal és gyakran kóstolgatta. Mindez olyan gyorsan történt, hogy tényleg csak nagyvonalakban meséltem el a regényt.

Apró gombócokat formáltunk a tésztából, kicsit lelapítva sütőpapírra tettük, és 180 fokon pár perc alatt megsült.

A végeredmény 25 darab ropogós, nem túl édes, de ízes keksz.
A másodikat ropogtatta nagyfiam, s korának megfelelő nyegle stílusban megkérdezte:
– És ki az a Marc Levy?

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra