Kókuszos halmok: gyerekkor és karácsony egyben

Vidra

Mindössze 15-20 évig kellett erősen kívánnom, hogy gyerekkorom kedvenc íze receptben is megtaláljon.

Kókuszos halmok: gyerekkor és karácsony egyben (Fotó: Vidra)

Kókuszos halmok: gyerekkor és karácsony egyben (Fotó: Vidra)

Az ajándékba kapott kóstoló után egyből el kellett kérnem a receptet is, mert ez pont az az íz, amire emlékeztem. Egyszerű, villámgyorsan elkészül, még külön tojásfehérjét sem kell felverni hozzá – tehát ideális last minute gasztroajándéknak  vagy váratlan vendégek felbukkanása esetén is.

Kókuszos halmok csokiforgáccsal  (Fotó: Vidra)

Kókuszos halmok csokiforgáccsal (Fotó: Vidra)

Hozzávalók:

1 evőkanál liszt
2 tojás
15 dkg cukor
kevés vaníliás cukor
8 dkg vaj (nagymamámnak működik margarinnal is, de szerintem nála a varázslatos nagymama-faktor erősen bejátszik, szóval ha nem nagymama vagy, akkor inkább vaj)
20 dkg kókuszreszelék
8 dkg étcsoki felaprítva

A tojást a cukrokkal habosra keverem (simán villával), hozzáadom az olvasztott vajat, majd mehet bele a kókusz, a liszt és a csokiforgács. Ha nagyon lágy és szétesős lenne, kicsit pihenhet a hűtőben, de akár rögtön is formázhatók kiskanállal és kézzel a gesztenye nagyságú golyók. Nekem ebből az adagból másfél tepsi lesz, nagyjából 35 darab.

Légkeveréssel kb. 155 fokon 8-10 percig sül, mikor már kicsit barnul a teteje, de még puha az egész, akkor jó. Elvileg nagyon sokáig eltartható dobozban, de nálunk általában a dobozig se jut el.

Legyen a moksha.hu a kedvenc oldalad és iratkozz fel a moksha.hu hírlevelére most!

Kókuszos halmok csokiforgáccsal (Fotó: Vidra)

Kókuszos halmok csokiforgáccsal (Fotó: Vidra)

Kókuszos halmok: gyerekkor és karácsony egyben (Fotó: Vidra)

Kókuszos halmok: gyerekkor és karácsony egyben (Fotó: Vidra)

 

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra