Kókusztejes céklacurry a sütőből – mert finom!

Myreille

A gyerekeimmel a szakácsművészetem beleragadt a “rizs hússal” kombóba, pedig remek ötleteim vannak és olykor meg is főzöm magamnak. Például céklából, kókusztejből és curry fűszerkeverékből…

Kókusztejes céklacurry a sütőből - mert finom!/Fotó: Myreille

Kókusztejes céklacurry a sütőből – mert finom!/Fotó: Myreille

Kókusztejes céklacurry

Hozzávalók:
3-4 cékla
400 ml kókusztej
1 teáskanál curry fűszerkeverék

A céklát megpucolom, felkockázom és egy sütőtálba szórom.

A céklákat megkenem a sűrű kókusztejjel, majd a “levét” is ráöntöm. A tetejét megszórom curry fűszerkeverékkel.

Letakarom a sütőtál tetejével és 190 fokos sütőben 1 óráig sütöm.

Hagyományosan a curry rizzsel a legfinomabb, de én a “fúziós konyha” keretében rántott sajtot ettem hozzá és arra a barbárságra is képes voltam, hogy nem magam paníroztam a sajtot, hanem a fagyasztottakat toltam be egy másik sütőtálban a céklák mellé az utolsó 25 percre.

Ui1: A só nem véletlenül maradt ki a receptből. Nem sóztam és nekem így finom volt, legalábbis nekem, aki nem túl sósan főz, eszik.

Ui2: Ha további őrülten finom kajákra vágysz, akkor a sütőben sült currys krumplit is ajánlom!

Summary
recipe image
Recept
Kókusztejes céklacurry a sütőből
Szerző
Dátum
Előkészítés

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra