Könnyű nyári vacsora: kapros juhtúróval tölött cukkini

Myreille

A kapor és az aromás juhtúró jól illik a cukkini semleges ízéhez. Mivel kenyérmorzsa is van benne, újragondolt szendvics is lehet.

 

Kapros juhtúróval töltött cukkini (Fotó: Myreille)

Hozzávalók 2 személyre:
2 db cukkini (20-25 centis, zsenge cukkinik)
20 dkg juhtúró
1 tojás
1 kis fej vöröshagyma
1 teáskanál friss, apróra vágott kapor
3 evőkanál kenyérmorzsa (a régi, megszáradt kenyérvéget reszeltem le)
csipet só, bors

A cukkiniket megmosom, hosszában félbe vágom és a magos részüket karalábévájóval kiszedem. A tojást összekeverem a finomra vágott vöröshagymával, a kaporral és a kenyérmorzsával. Picit sózom (tényleg csak picit, mert a juhtúró is sós) és borsozom. 15 dkg juhtúrót a tojásos keverékhez keverek úgy, hogy kisebb darabokban megmaradjon. A juhtúrós-tojásos keveréket a cukkinikbe töltöm, a töltelék tetejére pedig ráteszem a megmaradt (5 dkg) juhtúrót.

Tűzálló tálba pakolom és  180 fokos sütőben 30 percig sütöm. Ezalatt a cukkini megpuhul, a töltelék összeáll, a cukkinik teteje pedig aranysárgára pirul.

Kapros juhtúróval töltött cukkini (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra