Mandulás keksz ünnep- és hétköznapokra

Myreille

Az Amarettini nagy kedvencem, és most, hogy rávettem a férjemet, pucoljon mandulát, bitang jó mandulás kekszet sütöttem.

Házi mandulás keksz/Fotó: Myreille

Házi mandulás keksz – kávé mellé tökéletes/Fotó: Myreille

Hozzávalók kb. 50 db kekszhez
20 dkg vaj (vagy margarin)
35 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás
40 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál mandula aroma
20 dkg durvára darabolt mandula

A vajat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, belekeverem a tojásokat és a mandula aromát. Mehet bele a darabolt mandula, majd a liszt és a szódabikarbóna. Alaposan átkeverem. A konyhai robotkép elbír a masszával, nem kell gyúrni.

Teáskanálnyi masszadarabokból korongokat formázok. 12-15 fér egy sütőpapírral bélelt tepsire és ennél többet nem lehet rátenni, mert sütés közben terülnek a kekszek.

Dupla tepsivel sütöm 180 fokos sütőben légkeverés mellett. Nekem a fenti adagból éppen két sütésnyi, azaz 4 tepsi keksz lett. 14-15 percig sütöttem. A férjem szereti, ha pirosra sül a keksz, így ilyen széria is készült. 10-12 percnél érdemes ránézni. Sütés után puha, de amint hűl kekszesen ropogós lesz. Kávé mellé tökéletes.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra