Mangós semifreddo chilis csokikoronggal

Myreille

A mangót nem tudom megunni, némi tejszínnel igazán remek fagylaltot csináltam belőle. A chilis csoki csak ráadás.

Mangós semifreddo

Hozzávalók:
2 mangó
4 dl tejszín
1 evőkanál házi vaníliás cukor (1 csomag)
1 evőkanál porcukor

Ez a “félig fagyott” olaszos desszert nagykönyv szerint tojással készül, de én kihagytam belőle. (Nyers tojással általában óvatos vagyok.) Így csak annyit kell tennem, hogy a mangót megpucolom, lehámozom a magról és összemixelem. A tejszínt a vaníliás cukorral és a porcukorral kemény habbá verem, majd összekeverem a mangópürével.

Műanyag tálba öntöm, letakarom és egy éjszakára a hűtőbe teszem.

Fogyasztás előtt 1 órával átteszem a hűtőbe, majd botmixerrel átkeverem. A végeredmény olvadozós, “kiskanalas” fagyi.

 

Chilis csokikorong

Hozzávalók:
1 késhegynyi őrölt chili
50 g étcsokoládé
1 csepp olaj

Egy tálcára alufóliát fektetek, amelyet 1 csepp semleges ízű olajjal (pl. napraforgó, repce) átkenek. Ez azért kell, hogy a csokikorongot később könnyen le tudjam venni.

A csokit megolvasztom (én mikróban, de aki ad a konyhaművészetre természetesen vízgőz felett csinálja), belekeverem a chilit. Kiskanállal halmokat pakolok az alufóliára, amelyeket a kanál hátával “elkorongosítom”.

Hűtőbe teszem legalább 1 órára. Ha visszadermed, könnyel le lehet venni az alufóliáról.

Mangó semifreddo chilis csokikoronggal (Fotó: Myreille)

 

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Mangós semifreddo chilis csokikoronggal” című cikkhez.

  1. Gabi szerint:

    Ez nagyon jól hangzik!! és nem mellesleg jól is néz ki :)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra