Marshmallow házilag

Myreille

Őrület Amerikából: tábortűznél sütögetik, de kávéba is pakolják.

A marshmallow (pillecukor) első pillantásra a legműanyagabb édesség, de elkészíthető házilag is, akkor viszont a cukor mennyisége sokkoló.

Hozzávalók:
40 dkg cukor
1 dl víz
20 g zselatin
némi porcukor

Egy fazékban mindent összekeverek, majd felteszem főni. Forrás után még 10 percig főzöm, de folyamatosan kevergetem, mert könnyen leég. Leveszem és elektromos habverővel addig keverem, amíg hófehér nyúlós massza lesz belőle. Ekkor vékonyan kiolajozott műanyag tálba öntöm és 3 órára hűtőbe teszem. Késsel (vagy ollóval) feldarabolom, meghempergetem porcukorba, és már lehet is enni. Könnyen kiszárad, érdemes légmentesen letakarni és úgy tárolni.

Ajándékba készítettem és nagyon extrát szerettem volna, ezért tettem bele egy evőkanál narancsvirág vizet. Így az eredmény keleties édesség lett, ami nekem túl édes és túl illatos (gázlángon megsütöttem, úgy ízlett), de a megajándékozott azt mondta, nagyon udvariasan, hogy neki tetszik. (Persze, a fő ajándék a fekete cukortartó volt…)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra