Medvehagymás-olíva olajos lepény – 30 perces mutatvány

Myreille

Olykor nincs idő arra, hogy az élesztő dolgozzon, ilyenkor csalni kell. A medvehagymás lepény tökéletes ebéd (vagy vacsora) bármelyik kapkodós napon.

Medvehagymás-olíva olajos lepény - 30 perces mutatvány/Fotó: Myreille

Medvehagymás-olíva olajos lepény – 30 perces mutatvány/Fotó: Myreille

Annyira egyszerű ez a recept, hogy először nem is akartam feljegyezni, de annyira finom lett, hogy muszáj feljegyeznem és legközelebb is ezekkel az arányokkal készítsem. Amúgy medvehagymás pogácsára vágytam, de nem volt időm szaggatni, de még keleszteni sem, így “ezernyi” csalással hoztam össze ezt a tökéletes lepényt. (Sajnos, a férjemnek is ízlik, az se tudta eltántorítani, hogy olyan úri huncutság van benne, mint a medvehagyma…)

Ez a lepény még tavalyi, sóban eltett medvehagymával készült, de mindjárt itt a tavasz, lesz friss medvehagyma, azzal is működni fog!

Medvehagymás-olíva olajos lepény

Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 csomag (7 g) szárított élesztő
1 tk cukor
3 teáskanál sóban eltett medvehagyma (vagy kb. 10 levél medvehagyma apróra vágva és 1 teáskanál só)
5 evőkanál olíva olaj

A hozzávalókat géppel ruganyos tésztává dolgozom, majd sütőpapíron lisztes kézzel kb. 1 centi vastagra nyomkodom.

A sütőt előmelegítem 100 fokra és beteszem a tésztát. (Kell a meleg az élesztőnek.)

Ropogós, medvehagymás, már csak tejföl kell hozzá!/Fotó: Myreille

Ropogós, medvehagymás, már csak tejföl kell hozzá!/Fotó: Myreille

20 perc múlva a sütőt feltekerem 300 fokra, így sütöm a lepényt 8 percig, majd visszaveszem a hőfokot 250 fokra és így is sütöm még 5 percig.

Langyosan, tejföllel tökéletes!

Summary
recipe image
Recept
Medvehagymás-olíva olajos lepény - 30 perces mutatvány
Szerző
Dátum
Munka
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra