Medvehagymás quiche

Myreille

medvehagyma01 Minden gasztroblogon medvehagymás receptet olvasni, kedvenc bioboltomban én is vettem egy csokorral és előkerestem a tuti quiche receptet.

A tökéletes quiche receptet Remoustól kaptam:  “25 dkg liszt, 15 dkg vaj (inkább hidegen, kizárólag vajjal jó!!), 1 tojás sárgája, pici só, pici porcukor, kevés hideg víz. 1-2 órára hűtőbe teszem, pontosabban több adagot szoktam begyúrni és fagyasztóban eláll a tészta. Tehát kinyújtom, a sima tortaformába teszem, kicsit elősütöm és 2,5 dl tej, 1 vaníliás cukor, 6 dkg liszt, 13 dkg cukor és 3 tojás (és a kimaradt tojás fehérje se árválkodjon a hűtőben) keverékét beleteszem. Eper szemekkel megbolondítva sosem marad belőle. De tepsiben baracklekvárral almaszeletekkel és mandulaforgáccsal hintve is szeretem. Tegnap készítettem és amikor kihűlt, karamellt csepegtetett rá a lányom. De sósan is jó, sajtfelfújttal, brokkolival… és még ezerféleképpen.”

A medvehagymás quichehez megcsináltam a tésztát, de időhiányban nem pihentettem a hűtőben és hely hiányában nem nyújtottam, hanem a tortaformába nyomkodtam. Amíg összekevertem a tölteléket, a tésztát elősütöttem. 500 g túrót, 1 nagy pohár tejföllel, 2 tojással meg a tésztából kimaradt tojásfehérjével, némi sóval és feldarabolt medvehagymával összekevertem. A medvehagymás túrót a tésztára öntöttem és remegősre sütöttem.

A pasim főtt sonkát evett mellé, hogy enyhítse a “virág” okozta sokkot.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra