Medvehagymás tészta: 6 hozzávalóból isteni lakoma

Myreille

Az omlett, az olasz frittata és a “csőben sült” tészták keveréke a medvehagymás tészta. Finom, egyszerű, olcsó és nagyon laktató.

Szerdán és szombaton a tabi piacon árul Vrancsik Tibor mindenféle Erdőkert finomságot. A zölddió lekvárja eddig is a szívem csücske volt, most viszont friss medvehagymát szereztem be nála. Miután a medvehagymás túróval és a medvehagymás mézes-vajas kenyérrel jól laktunk, sütöttem egy medvehagymás sósságot is. Tojásos, tavaszi, egyszerű, finom.

medvehagymasteszta01

Medvehagymás tészta (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
egy csokor (100 g) medvehagyma
250 g finommetélt (vagy cérnametélt)
5 tojás
2 dl (hab)tejszín
2 nagy csipet só
diónyi vaj

A finommetéltet kifőzöm, majd hideg vízben átmosom, lehűtöm.

A tojást simára keverem a tejszínnel, csipet sóval.

Megmosom és kb. 2 centis darabokra vágom a medvehagymát.

A medvehagymát a tojásos-tejszínhez keverem, belekeverem a tésztát, alaposan összekeverem.

Vastagon kivajazok egy tűzálló tálat és beleöntöm a tésztás-tojásos-medvehagymás keveréket.

180 fokos sütőben kb. 45 percig sütöm, amíg szép piros lesz és a közepe is átsül.

medvehagymasteszta02

Medvehagymás tészta (Fotó: Myreille)

Főzés, sütés során a medvehagyma enyhén fokhagymás íze korán sem olyan intenzív, mint frissen, de még éppen kellemesen pikáns. Én azért hagytam nagyobb darabokban, hogy rusztikusabb legyen, de persze, lehet vékonyabbra is csíkozni.

A medvehagymás tészta langyosan és hidegen a legfinomabb!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra