Mézzel karamellizált ananász szegfűszeggel

Myreille

Édes kis semmiség, de már a gondolatára összefut a nyál a számban. Ananász rajongóknak kötelező kipróbálni.

Hozzávalók:
1 ananász
1 evőkanál hársméz
kb. 20 db szegfűszeg
némi mascarpone vagy vanília fagylalt

Miután megpucoltam a friss ananászt, nagyjából 1-1,5 centis szeletekre vágom. (Én nem szoktam a középső torzsáját kivágni, mert szerintem finom, pedig a nagykönyv szerint illenék…) Az ananászszeleteket tűzálló tálba fektetem úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, és 1-2 szegfűszeget szúrok egy-egy szeletbe. Meglocsolom egy evőkanál hársmézzel – lehet más méz is, de a hársnak különösen finom az íze és az illata -, majd 200 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg megkaramellizálódik az egyik oldala, ekkor megfordítom és visszatolom még a sütőbe nagyjából 10 percre.

Langyosan és hidegen is isteni. A szegfűszegeket ki szoktam venni, amikor tányérra kerül. Forrón egy gombóc vanília fagyi, hidegen egy kiskanál mascarpone tökéletesen illik hozzá, bár első felindulásból nálunk majdnem elfogyott a sütőtálból…

Mézzel karamellizált ananász szegfűszeggel

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra