Mézzel karamellizált ananász szegfűszeggel

Myreille

Édes kis semmiség, de már a gondolatára összefut a nyál a számban. Ananász rajongóknak kötelező kipróbálni.

Hozzávalók:
1 ananász
1 evőkanál hársméz
kb. 20 db szegfűszeg
némi mascarpone vagy vanília fagylalt

Miután megpucoltam a friss ananászt, nagyjából 1-1,5 centis szeletekre vágom. (Én nem szoktam a középső torzsáját kivágni, mert szerintem finom, pedig a nagykönyv szerint illenék…) Az ananászszeleteket tűzálló tálba fektetem úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, és 1-2 szegfűszeget szúrok egy-egy szeletbe. Meglocsolom egy evőkanál hársmézzel – lehet más méz is, de a hársnak különösen finom az íze és az illata -, majd 200 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg megkaramellizálódik az egyik oldala, ekkor megfordítom és visszatolom még a sütőbe nagyjából 10 percre.

Langyosan és hidegen is isteni. A szegfűszegeket ki szoktam venni, amikor tányérra kerül. Forrón egy gombóc vanília fagyi, hidegen egy kiskanál mascarpone tökéletesen illik hozzá, bár első felindulásból nálunk majdnem elfogyott a sütőtálból…

Mézzel karamellizált ananász szegfűszeggel

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Mézzel karamellizált ananász szegfűszeggel” című cikkhez.

  1. lilly szerint:

    kedves Myreille!

    ugyan nem igazán szeretem a mézet és egy kanadai sztár szakács szerint lehet karamellizálni az ananászt a saját cukortartalmával is, én mégis sok-sok receptből a tiédet választottam ki. ma kipróbálom, főleg, hogy a születésnapomon és a kiskutyám születésnapján publikáltad a receptet.

    biztos vagyok benne, hogy nagyon finom lesz! :)

    előre is köszönöm szépen!

    lilly

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra