Ne dobd ki! – Krémleves az újhagyma zöld szárából

Myreille

Vallomás: az újhagymának csak a fehér részét esszük meg. A zöld részét viszont sajnálom kidobni, inkább krémlevest főzök belőle.

 

ujhagymaszarleves01

Tavaszi leves az újhagyma zöld szárából (Fotó: Myreille)

Hozzávalók 2 személyre
nagy csokor újhagyma zöld szára
1 nagy krumpli
1 petrezselyemgyökér
1 fokhagyma
1 púpos evőkanál tejföl

A krumplit és a petrezselyemgyökeret megpucolom, apróra vágom és lábasba teszem.

Az újhagyma zöld szárát megmosom, a száradt, nem egészséges részeket leszedem, levágom, a többit  felkarikázom és szintén megy a lábasba, akárcsak a megpucolt fokhagyma.

Felöntöm 1,5 liter vízzel, picit megsózom és addig főzöm, amíg a gyökér és a krumpli megpuhul.

Leveszem a tűzről és botmixerrel pürésítem.

A tejfölbe 2-3 evőkanálnyit kanalazok a a levespépből, csomómentesen elkeverem, majd visszaöntöm a levesre. Habverővel simára keverem és ha még kell, teszek hozzá vizet, hogy klassz krémleves legyen az állaga.

Felforralom és lehet enni. Nálunk levesgyöngy dukált hozzá.

ujhagymaszarleves02

Tavaszi leves az újhagyma zöld szárából (Fotó: Myreille)

Halkan jegyzem meg, hogy a fiam morogva ette és ettől nagyobb bók nincs tőle, a férjem pedig az utolsó cseppet is kikanalazta a tányérból…

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra