Nyári máktorta ribizlivel és málnával

Myreille

A ribizli és a málna karakteres, savanykás íze tökéletesen passzol a klasszikus máktortához. Elronthatatlan, nagyon mákos recept!

Nyári máktorta ribizlivel és málnával (Fotó: Myreille)

Nyári máktorta ribizlivel és málnával (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
10 dkg vaj
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
4 tojás
10 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 citrom kifacsart leve
20 dkg darált mák
kb. 1 marék málna és leszemezett ribizli vegyesen

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd egyesével eldolgozom benne a tojásokat. Ezután belekeverem a sütőporral elkevert lisztet és a darált mákot valamint a bio citrom reszelt héját és kifacsart levét. Ha apróbbak a tojások, akkor 1-3 evőkanál vizet teszek még a tésztához, hogy ne legyen túl sűrű.

26 centis tortaformába öntöm a tésztát, a tetejét megszórom a ribizlivel és a málnával, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt – tűpróbáig – készre sütöm.

A tetejét megporcukrozom és lehet hozzá enni még több málnát és ribizlit – a sütibe viszont nem érdemes ennél többet tenni, mert elázik a tészta -, illetve illik még hozzá a tejszínhab és a mascarpone krém is.

Nyári máktorta ribizlivel és málnával (Fotó: Myreille)

Nyári máktorta ribizlivel és málnával (Fotó: Myreille)

Nyári máktorta ribizlivel és málnával (Fotó: Myreille)

Nyári máktorta ribizlivel és málnával (Fotó: Myreille)

Ha tetszett a recept, iratkozz fel a moksha.hu hírlevélre most!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra