Őszi boldogság: házi diós pite

Myreille

A lakodalmakból ismert diós kosárka született újjá a konyhámban kevesebb tésztával, több dióval diós pite formájában.

Diós pite/Fotó: Myreille

Diós pite/Fotó: Myreille

Összesített lista kamrapolc ellenőrzéshez vagy bevásárló listához, ha diós pitét szeretnél sütni és enni:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
25 dkg darált dió
4 tojás
kb. 14 dkg cukor
3 evőkanál sárgabarack lekvár

Diós pite

Diós pite/Fotó: Myreille

 

Hozzávalók a diós pite tésztájához:

25 dkg liszt
3 evőkanál cukor
csipet só
10 dkg vaj
4 tojás sárgája
2 evőkanál hideg víz

A hozzávalókat tálba teszem és tésztát gyúrok belőle. Lehet kézzel is, de jobban szeretem robotgéppel készíteni, mert úgy nem olvad meg a kezem melegétől a vaj.

Nagyjából 28 centi átmérőjű tésztakoronggá nyújtom a tésztát és kibélelek vele egy 26 centis (pite)formát.

Amíg elkészítem a tölteléket, a tészta pihen.

Hozzávalók a diós pite töltelékéhez:

25 dkg darált dió
4 evőkanál cukor
4 tojásfehérje (ami a diós pite tésztájából “kimaradt”)
csipet só
3 evőkanál sárgabarack lekvár

(A sütőt bekapcsolom 185 (Celsius) fokra, légkeveréssel, hogy mire összerakom a diós piét, már forró legyen.) 

A tojásfehérjéket a csipet sóval kicsit felverem, majd beleteszem a cukrot és kemény habbá verem. Ezután belekeverem a darált diót.

A tésztát megkenem lekvárral majd ráhalmozom a diós habot.

A sütit betolom a sütőbe és 45 perc alatt készre sütöm.

Fogalmam sincs, hogy meddig tartható el, mert nálunk túl gyorsan elfogyott…

Summary
recipe image
Recept
Őszi boldogság: házi diós pite
Szerző
Dátum
Munka
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra