Őszi kamrapolc: diós-mazsolás brownietorta

Myreille

Legyen csokis, mondta a férjem, és ezen a véleményen volt a fiam is, bár ő a mazsoláshoz is ragaszkodott. Én viszont a friss dióról álmodoztam.

Fotó: Myreille

Hozzávalók:
200 g étcsokoládé
100 g vaj
4 tojás
100 g cukor
1 késhegynyi őrölt vanília (vagy 1 rúd kikapart magja, vagy 1 zacskó vaníliás cukor)
150 g liszt
fél csomag sütőpor
1 marék dióbél
1 marék mazsola
csipet só

A vajat és a csokit egy nagy tálba teszem és mikróban összemelegítem, majd simára keverem. Belekeverem a cukrot, az őrölt vaníliát, a tojássárgákat és az apróra vágott diót és a mazsolát.

A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem és a harmadát belekeverem a csokis masszába. A csokis masszához hozzákeverem a lisztet és a sütőport, majd a maradék habot úgy, hogy ne nagyon törjem össze és a tészta levegős maradjon.

28 centis tortaformát kivajazok, beleöntöm a masszát és 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25 percig sütöm. Akkor jó, ha tűpróbára már száraz, de még nincs túlsütve.

Diós-mazsolás brownietorta (Fotó: Myreille)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Őszi kamrapolc: diós-mazsolás brownietorta” című cikkhez.

  1. bogár szerint:

    Ötödször olvasom el a címben, hogy ‘kamrapolc” – mi lehet az, valami egzotikus gyűjtőnév csokoládétorták számára? – mire leesett… :)
    Amúgy gyönyörű süti. Lehet, hogy megsütöm.

    VálaszVálasz
  2. bogár szerint:

    Megsütöttem, kétszer is. Másodszor rengeteg dióval. Nagyon finom – köszönöm! :)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra