Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Vörösboros marhapörkölt, avagy a Boeuf Bourguignon egyszerű receptje

Sült karfiol – a legjobb, ami a karfiolvirággal történhet

Ajtar (achat, acar) – Pikáns ázsiai káposztasaláta

Indiai fűszerezésű, sütőben sült töltött paprika

Örmény mézes sütemény, avagy "Marlenka" házilag

Tőkehal-rák-kukorica tejszínes halleves (chowder)

A kert konyhája: Rozmaringos mézeskalács

Vajas-borókabogyós gomba A kert konyhájából

Gyors ebéd: chilis rántotta rucolával, lilahagymával és feta sajttal

Lencseleves garam masalaval és gerslivel

Klasszikus ízek: vörösboros marhapörkölt

Dióhabos brownie

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:
Örmény mézes sütemény, avagy "Marlenka" házilag

Örmény mézes sütemény, avagy "Marlenka" házilag

Publikálva:

A férjem egyik kedvenc süteménye a Marlenka. Megsütöttem neki a házi változatot, ami akár az eredeti is lehet, hiszen a nagyüzem előtt ez egy örmény, házi süteményként készítették….

A kert konyhája: rozmaringos mézeskalács

A kert konyhája: Rozmaringos mézeskalács

Publikálva:

Tavaly télen kifagyott a rozmaringom, de visszavágtam és késő tavasszal újra kihajtott, majd a nyáron óriási bokorrá növesztette magát. Általában sós ételekhez használom, de most kedvet kaptam egy merészebb párosításhoz….

Vajas-borókabogyós gomba

Vajas-borókabogyós gomba A kert konyhájából

Publikálva:

Kint hangosan ropog a tél, nekem pedig a legújabb régi kedvencem a borókabogyó, ami Beh Mariann könyvében A kert konyhájában fedeztem fel újra….

Lencseleves garam masalaval és gerslivel

Publikálva:

Forró, fűszeres, tartalmas. Az egyik legfinomabb húsmentes leves őszi-téli hétvégékre. Az indiai garam masala fűszerezés a zöld lencsének is jól áll….

vörösboros marhapörkölt

Klasszikus ízek: vörösboros marhapörkölt

Publikálva:

Kisebbik fiamnak a “rizs hússal” minden formában és ízesítéssel a kedvence. Nekem vörösboros marhapörkölttel az egyik nagy kedvencem….

Dióhabos brownie

Dióhabos brownie

Publikálva:

Először diós browniet akartam sütni, de már a múlt héten is az volt, így kicsit megvariáltam: több tojást használtam, a sárgája került a tésztába, a fehérjéből kemény habot vertem….

Visszaugrás a navigációra