Pikáns nyári estékre: meggyes kalácspuding

Myreille

Nem terveztem süteményt, de ahogy a maradékokat vettem számba – szikkadt kalács, magozott-cukrozott meggy, két tojás -, adta magát a kalácspuding.

meggyeskenyerpuding01

Meggyes kalácspuding. Csak 7 hozzávaló: kalács, tojás, tej, cukor, vaj, vaníliás cukor, meggy. (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
25-30 dkg kalács
2 tojás
15 dkg cukor
6 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
vaj a tepsi kikenéséhez és egy vékony szelet a kalácspuding tetejére
csészényi magozott meggy

A kalácsot felszeletelem és egy vastagon kivajazott tepsibe sorakoztatom.

A tojás habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd felöntöm tejjel.

A tejes keveréket a kalácsra öntöm és legalább 10 percig állni hagyom. A kalácsot kanállal a tojásos-tejes keverékbe nyomkodom. Vékony szelet vajat (kb. 1 gramm) kis kockákra vágok és a kalácsok tetejére teszem.

A lecsepegtetett meggyet a kalácsok tetejére szórom, majd az ujjammal kicsit beljebb tessékelem. Szerintem úgy jó, ha a meggy nem csak a tetején van, hanem mindenhol.

180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöttem. Langyosan és hidegen is nagyon szeretem.

meggyeskenyerpuding02

Nyári estékre: meggyes kalácspuding (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra