Pite: mazsolás-fahéjas körte klepetusban

Myreille

A tészta ropogós, mégis puha, a körtés töltelék pedig szaftos és ízletes. Ősz köszöntő pite egy tál körtéből csipet fahéjjal és sok mazsolával.

Hozzávalók:

Tészta:
40 dkg liszt
2 tojás sárgája
20 dkg vaj
3-4 evőkanál nádcukor
1 kiskanál vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
0,5 deci hideg víz

Töltelék:
6-8 körte (legjobb a félérett)
2 evőkanál mazsola
3 evőkanál nádcukor
negyed teáskanál fahéj
2-3 g vaj
1 evőkanál búzadara

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem és tésztává gyúrom. Annyi a trükk, hogy a vajnak és a víznek hidegnek kell lenni és gyorsan kell dolgozni.

A tésztát letakarom és 1 órára hűtőbe teszem.

A tésztát 6-8 centivel nagyobbra nyújtom, mint a tortaforma (én egy kapcsos, 28 centis tortaformában sütöttem meg) és a formába teszem. Megszórom a búzadarával. (Ha nincs búzadara jó a zsemlemorzsa is.)

A körtéket megpucolom, magházukat kivágom és felkockázom.

A körtét a tésztára öntöm, szétterítem, megszórom mazsolával és a fahéjjal elkevert nádcukor felével. A tészta széleit visszahajtom, majd az egészet megszórom (a tészta visszahajtott széleit is) a fahéjas cukorral. Néhány apró vajdarabot dobok a sütemény közepére és 200 fokra előmelegített sütőben 1 óráig sütöm. Addig, amíg szép piros lesz és a töltelék is jól átsül.

Mazsolás-fahéjas-körtés pite (Fotó: Myreille)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra