Rizskoch royal, avagy tejberizs tovább…

Remous

A nők ilyenek: tovább fűzik a gondolatot és a receptet is. Királyi rizskoch citrommal, almával és fahéjas cukorra.

Az alapötletet a citromos tejberizs adta, de én rizskoch-kot akartam belőle. (Igaz, mazsola nélkül; ugyanis egyik gyerekem sem szereti).

Az arányokon egyáltalán nem változtattam, azonban egy egész lime héját és levét , majd egy sárga citrom héját is belereszeltem a tejberizsbe. Belekevertem 3 tojás sárgáját, majd a kemény habnak felvert fehérjét is óvatosan beleforgattam.

Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntöttem a masszát és (nem túl vékonyra vágott) almaszeletekkel borítottam a tetejét. Még egyszer megcsurgattam frissen csavart citromlével és bőségesen megszórtam fahéjjas barnacukorral.

200 fokra előmelegített sütőben gyorsan karamellizálódik, tehát 170-180 fokon 20-25 perc alatt megsült.

Szinte karácsonyi illata van – és nem nagyzolok, – de amit ki lehet hozni a rizsfelfújtból, az megtörtént. Omlós, illatos, és tovább, tovább… királyi…

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Rizskoch royal, avagy tejberizs tovább…” című cikkhez.

  1. G. szerint:

    Megcsináltam, írtam róla, most várjuk, hogy hűljön! Köszi a receptet Neked és Myreillnek is – már a tejberizs is jó volt, de ez készült el, citrom nélkül sajna, a külseje alapján mennyei lesz!

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra