Zseniális sós sütemény: szezámmagos stangli

Myreille

A sós sütemények közül a sajtos-chilis rúd (stangli) nagy kedvencünk (és van hozzá bevált receptünk is), most viszont rengeteg szezámmaggal készült. – Finom lett? Nagyon!

 

Sajtos rúd kicsit másként: szezámmagos stangli /Fotó: Myreille

Sajtos rúd kicsit másként: szezámmagos stangli /Fotó: Myreille

 

Szezámmagos stangli

Hozzávalók:

25 dkg maragrin
50 dkg liszt
10 dkg szezámmag
1 tojásfehérje
1 púpos teáskanál só
1 zacskó szárított élesztő
2 púpos evőkanál tejföl

A hozzávalókat keverőtálba teszem és a robotgép dagasztó karjával tésztává gyúrom. Sokat segít, ha a margarin szobahőmérsékletű.

A tészát két részre osztom és külön-külön sütőpapíron vékonyra nyújtom. Szinte az egész sütőpapírt befedi a tészta. Áthúzom a sütőtepsire.

Tetejére:

1 tojás sárgája
2 evőkanál szezámmag

A tészta tetejét megkenem a tojás sárgájával, majd pizzavágóval vékony csíkokra vágom, majd a csíkokat harmadolom.

Megszórom szezámmaggal, majd a két tepsit egyszerre 185 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm. Mi úgy szeretjük, ha jól megsül és jó ropogós.

Tipp: Az összes stangli receptünket itt találod!

Summary
recipe image
Recept
Zseniális sós sütemény: szezámmagos stangli
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés-főzés
Munka
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra