term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:49915
category_3 #e62e2e

Zseniális sós sütemény: szezámmagos stangli

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Zseniális sós sütemény: szezámmagos stangli

Myreille - Publikálva:

Bevált receptem van a köményes és a sajtos-chilis stanglihoz, most viszont rengeteg szezámmaggal sütöttem. – Finom lett? Nagyon!  

Sajtos rúd kicsit másként: szezámmagos stangli /Fotó: Myreille

Sajtos rúd kicsit másként: szezámmagos stangli /Fotó: Myreille

 

Szezámmagos stangli recept

Hozzávalók: 25 dkg maragrin (persze lehet vaj is) 50 dkg liszt 10 dkg szezámmag 1 tojásfehérje 1 púpos teáskanál só 1 zacskó szárított élesztő 2 púpos evőkanál tejföl

A hozzávalókat keverőtálba teszem és a robotgép dagasztó karjával tésztává gyúrom. Sokat segít, ha a margarin szobahőmérsékletű.

A tészát két részre osztom és külön-külön sütőpapíron vékonyra nyújtom. Szinte az egész sütőpapírt befedi a tészta. Áthúzom a sütőtepsire.

Tetejére: 1 tojás sárgája 2 evőkanál szezámmag

A tészta tetejét megkenem a tojás sárgájával, majd pizzavágóval vékony csíkokra vágom, majd a csíkokat harmadolom. Megszórom szezámmaggal, majd a két tepsit egyszerre 185 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm. Mi úgy szeretjük, ha jól megsül és jó ropogós.

Tipp: Az összes stangli receptünket itt találod!

Összegzés
recipe image
Recept
Zseniális sós sütemény: szezámmagos stangli
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra