Serpenyős ricottás lepény

Myreille

Egyszerű, gyors és finom. Alma- és málnalekvárral isteni kora tavaszi uzsonna.

Hozzávalók:
3 tojás
250 g ricotta
3-4 evőkanál liszt
negyed csomag sütőpor
kevés tej
kevés vaj
1 evőkanál cukor

Igen, a cukor feltűnően kevés, de amikor valaminek megszórom a tetejét porcukorral és ráadásul lekvárral esszük, nem szoktam túlzásba vinni a cukrozást. A tojásokból, cukorral, liszttel, sütőporral, és némi tejjel sűrű palacsintatésztát keverek. Végül belekeverem a ricottát.

Egy serpenyőt forróra hevítek – fontos, hogy a serpenyő igazán jó legyen -, majd kis darab vajat olvasztok benne. Beleöntöm a tésztát és hosszú percekig sütöm, egészen addig, amíg a széle teljesen, a közepe nagyjából megsül. Néha megrázogatom. Egy tányér segítségével átfordítom – itt akadt egy kis tésztaveszteség, aminek nem örülök, és a másik oldalát is megsütöm.

Langyosan porcukrozom, szeletelem, mint a tortát, és lekvárt teszek mellé.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra