Vigyázat! Veszélyes! – Így készül a shortbread

Hana

Gyorsan készül, gyorsan fogy. Idesüss!

125 g sima lisztet, 60 g rizslisztet, 125 g vajat es 50 g cukrot összedolgozunk, mígnem összedolgozottá nem nyilvánítjuk. Az a baj ezzel az egésszel, hogy meg csak tovább sem lehet ragozni, annyira egyszerű.

Formára nyújtjuk és vékonyan kivajazott tepsiben 160 fokon fél óráig sütjük, és eredményül (AHHHH) nagyon finom, abbahagyhatatlan shortbreadet kapunk. Tovább lehet fokozni karamell- vagy csokiréteggel a tetején, de félő, hogy az ember függő lesz rövid határidőn belül.

Hagyományosan háromféleképpen szokták felvágni: kör alakúra nyújtva szeletekre (Petticoat Tails), sima karikaformájúra (“Shortbread Rounds”), vagy tégla alakúra “fingers”, és akár villával meg is lehet szurkálni, hogy szép, mutatós legyen.

Én, bevallom, vékonykára nyújtottam, hogy finom omlós és ropogós legyen, és nem fektettem túl nagy hangsúlyt a formácskákra.

Kihűlés után elég hamar nyomuk veszett.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra