Sós karamell

Remous

soskaramell

Téli csemege és gyors gasztroajándék.

25 dkg cukor, 1 vaníliarúd, 50 ml tejszín, 6 dkg sós vaj (az eredeti recept szerint), de én még teszek bele fahéjat, még sót és apróra darabolt mogyoróba forgatom a végén.

A cukrot 1-2 evőkanál vízzel karamellizálom. Közben (vagy előtte) 10 percig állni hagyom forró vízben a vaníliarudat, amikor megpuhult a belsejét belekaparom a karamellbe. A végén apránként a vajat és a tejszínt teszem bele (meg a fahéjat és a sót) és jól átkavarom.

Sütőpapíron, hűtőben vághatóra megszilárdul. Amikor még puha, de már szeletelhető, kockákra vágom és mogyoróba forgatom. Jó esetben nem ragad a fogamra és a régi Boci Karamellát juttatja eszembe.

A képen látható sós karamellát Myreille követte el, és mivel az ő kedvence a Werther’s Original, ezért ő csak cukorral, tejszínnel, vajjal és egy csipet sóval készítette.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Sós karamell” című cikkhez.

  1. Anna szerint:

    Nagyon jó kis recept :) én ugyan a fahéjat és a mogyoróba hengergetést kihagytam, és csak az alap receptet követtem, de eszméletlen finom lett :) karácsonyra ajándékba rokonoknak, barátoknak is adtam :)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra