Sport szelet házilag, újabb felvonás

Remous

Egyre jobban megy az otthoni Sport szelet külhoni előállítása. Fekete, fekete, fekete… csokoládé-orgia lett belőle.

Az otthonról hozott kincsek között lapult a darált háztartási keksz, tehát a korábbiakhoz képest bizton állítom a legjobb alapanyag a házi gyártású (nosztalgikus) csokiszelethez, de most kicsit másképp, bár az alaprecepten alig változtattam:

50 dkg darált keksz
4 evőkanál (nagyon sötét) kakaópor
25 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
2 dl tej
rum

Az ötletet az adta, hogy utálom ha maradékok foglalják a helyet a hűtőben vagy a konyhapolcon. Tehát kevés narancsvirágvízzel és két narancs reszelt héjával erősítettem az alaprecepten, majd a tepsibe nyomkodtam a tésztát és megláttam a Nutellás üveget, amiből a gyerekeim lustán kikanalazták a krémet. Én pedig alaposan kikapartam amit benne hagytak és rákentem a kekszes masszára és csak utána húztam rá a keserű csokiból olvasztott mázat.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra