Sült nektarin kakukkfűvel, mézzel és házi sajttal

Myreille

A gyümölcs-sajt párosítással engem mindig le lehet venni a lábamról, főleg akkor ha a sajtot is én készítem.

 

Sült nektarin kakukkfűvel, mézzel és házi sajttal

Sült nektarin kakukkfűvel, mézzel és házi sajttal/Fotó: Myreille

A labna (labnah, labneh) az egyik kedvenc sajtom és elkészíteni se bonyolult. Most a Zaitoun szakácskönyv egyik receptje alapján sült nektarinnal, kakukkfűvel és pirított mandulával készítettem.

Egyszerű labna (labnah/labneh)

Hozzávalók:
görög joghurt

A görög joghurtot összekeverem a sóval, majd vászonba kötöm. A pakkot szűrőbe teszem (hogy a kicsorgó lé le tudjon csöpögni), a szűrőt egy tálka tetejére teszem, hogy az egész “építményem” stabil legyen. A vászonba csomagolt joghurt tetejére pedig egy követ teszek és az egészet 12 órára hűtőbe teszem.

A végeredmény, sűrű, finom krém, friss sajt.

A fokhagymás verzió a legfinomabb, de a barackhoz a natúr változat kell.

Sült nektarin kakukkfűvel, mézzel és házi sajttal

Sült nektarin kakukkfűvel, mézzel és házi sajttal/Fotó: Myreille

Kakukkfüves-mézes sült barack

Hozzávalók:
2-3 szem nektarin vagy őszibarack
1 teáskanál méz
friss vagy szárított kakukkfű
10 szem mandula (a szakácskönyvben pisztáciával készítették, de nekem éppen nem volt itthon és a barack miatt a mandula is remekül illett hozzá)

A barackokat cikkekre vágom, meglocsolom mézzel, megszórom kakukkfűvel és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm.

Közben a mandulákat megtisztítom, durvára aprítom és forró serpenyőben megpirítom.

Amikor kihűlt a barack a friss sajtból teszek rá darabkákat és megszórom a pirított mandulával.

Tökéletes vacsora, de nekem desszertként is megállja a helyét pedig nem éppen az édes ízek uralják.

Summary
recipe image
Recept
Sült nektarin kakukkfűvel, mézzel és házi sajttal
Szerző
Dátum
Munka

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra