Sült tészta csirkével, sárgarépával, bambuszrüggyel és snidlinggel

Myreille

Tegnap salátával ettem a csirkepaprikást, ma szükségem volt valami kényeztető ételre. Rizstésztából készítettem a sült tésztát.

Sült tészta csirkével, sárgarépával, bambuszrüggyel és snidlinggel (Fotó: Myreille)

Nem szénné égett a csirke, hanem a sötét szójaszósz miatt ilyen színű, ám nagyon-nagyon finom. – Sült tészta csirkével, sárgarépával, bambuszrüggyel és snidlinggel (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
30 dkg csirkemell filé
30 dkg rizstészta
2 nagy sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1/2 üveg bambuszrügy (a másik feléből csinálj zamatos kínai csirkemellet)
1 nagy csokor snidling (vagy egy csokor újhagyma)
sötét szójaszósz

csipet chilipehely

A csirkemell filét falatnyi darabokra vágom és 2 evőkanál szójaszószban 15 percig pácolom. A sárgarépát és a bambuszrügyet vékony csíkokra vágom, a vöröshagymát vékony cikkekre, a snidlinget apró darabokra.

Hogyan kell főzni a rizstésztát? A rizstésztát a tésztafőző betétbe, a betétet pedig a lábasba teszem, majd leforrázom forró vízzel. Addig hagyom állni, amíg a tészta megpuhul. Nem főzöm, csak bőséges forró vízben állni hagyom. Majd leszűröm és olykor-olykor megrázogatva 10-15 percig pihentetem.

A sült tésztát (amihez vastagabb spagetti jellegű rizstésztát használok) a tészta “főzéssel” indítom, mielőtt a húst elkezdeném sütni.

Nagy serpenyőben kevés olajat hevítek, majd amikor forró, beleteszem a szójaszószban pácolt csirkét és rázogatva, kevergetve készre sütöm, majd kiveszem egy tálba.

Kevés olajat teszek a felhevített serpenyőbe és beleteszem a sárgarépákat. Meglocsolom szójaszósszal és rázva, kevergetve megsütöm. Amikor már puha, de még roppantós a répa, a serpenyőbe teszem a hagymát és együtt puhára sütöm a két zöldséget, majd a végén beleszórom a bambuszrügyet és a chilipelyhet is. Szójaszószból most is meg rá egy kevés.

Csipet chilipelyhet használok, hogy a gyerekeim is megegyék, de a saját tányéromban még tüzesebbre chilizem.

 

Sült tészta csirkével, sárgarépával, bambuszrüggyel és snidlinggel (Fotó: Myreille)

Sült tészta csirkével, sárgarépával, bambuszrüggyel és snidlinggel (Fotó: Myreille)

Végül a zöldséges-húsos keveréket összekeverem a pihentetett tésztával és “nagy láng felett” összepirítom.

Végül megszórom snidlinggel és már lehet is enni.

A rizstésztán egyáltalán nem érezni, hogy “más”, mint amit megszoktunk. A gyerekek is simán benyomták. Nálunk azért került az asztalra, mert pár hónapja vettem valamelyik kínaiban, hogy kipróbáljam, végül a nagy lökést az adta, hogy 100 g rizstésztában csak 94 kcal van, amíg a búzatésztában kb. 158 kcal. Gluténmentességben nem vagyok jó, de úgy tudom, hogy a rizstészta gluténmentes is. (Ha nem, akkor javítsatok ki kommentben!)

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra