Sütés nélkül: joghurttorta ribizlivel és jostával

Myreille

15 perc elkészíteni, könnyű, nyári klasszikus. A krém alapja görög joghurt, a tetejére ribizliből és jostából főztem kocsonyás szószt.

Sütés nélkül: joghurttorta ribizlivel és jostával (Fotó: Myreille)

Sütés nélkül: joghurttorta ribizlivel és jostával (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
1 kg görög joghurt
10-10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 csomag Expressz Zselatin fix
10 dkg piros ribizli
10 dkg josta (helyettesíthető fekete ribizlivel)
fél csomag babapiskóta

A ribizlit és a jostát megmosom, megtisztítom, leszemezem. 2-2 evőkanálnyit félreteszek, a többit 10 dkg cukorral felfőzöm és 10 percig, amíg jól besűrűsödik forralom. Akkor jó, ha a keverésnél látszik a lábas alja.

A babapiskótákat egy 26 centi átmérőjű, kapcsos tortaforma aljába teszem. A lehető legsűrűbben. (Ha keményebb fajta a babapiskóta, akkor tejben átforgatom.)

A görög joghurtot kézi habverővel átkeverem, majd belekeverem az expressz zselatint, majd a 10 dkg cukrot és a vaníliás cukrokat, majd a félretett ribizlit és jostát.

A krémet a babapiskótákra öntöm, elsimítom, ráöntöm a ribizlis-jostás szószt, ami már langyosra hűlt, óvatosan letakarom és beteszem a hűtőbe 3 órára.

Sütés nélkül: krémes joghurttorta ribizlivel és jostával (Fotó: Myreille)

Sütés nélkül: krémes joghurttorta ribizlivel és jostával (Fotó: Myreille)

A görög joghurt krémes, nem kell bele tejszín, mint általában a joghurtos tortákba. A ribizlis-jostás szósz pedig kocsonyás, de nem remegős, hanem lágy és ez igazán háziassá és rusztikussá teszi a tortát. Mentsd el a sütés nélküli joghurttortát a kedvenc receptjeid közé,  mert más friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel is elkészítheted.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra