Szeráj után szabadon: török bableves

Myreille

Nagy kedvencem a paradicsomos-paprikás bableves. A Szerájból a titkos recept nincs meg, viszont a levesemnek éppen olyan az íze!

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
1 kaliforniai paprika (piros)
1 teáskanál csípős Piros Arany
1 teáskanál pirospaprika
2 doboz konzerv fehér bab
fél evőkanál liszt
olaj

Kevés olajon üvegesre párolom a nagyon apróra vágott vöröshagymát, majd beleteszem a lisztet, lepirítom és felöntöm 2 liter hideg vízzel.

Ízesítem pirospaprikával valamint csípős Piros Arannyal, picit sózom és felforralom. 15 perc csendes gyöngyözés után beleteszem az összekaszabolt paradicsomkonzervet (a kaszabolást még a dobozban ejtem meg) és a nagyon apróra felkockázott kaliforniai paprikát. 1 órát főzöm.

Főzni azért kell ennyit, hogy az ízek jól összeérjenek, máskülönben túl “vad” és ízetlen a leves.

A végén beleöntöm a lecsepegtetett fehér babot és ismét felforralom. A török bableves kicsit csípős, kellemesen paprikás és minden babszem ajándék.

Török (paradicsomos-paprikás) bableves (fotó: Myreille)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Szeráj után szabadon: török bableves” című cikkhez.

  1. krisz szerint:

    A Szeraj az ami a Vigszinhazzal szemben van? Ha az akkor en a padlizsansalijukat imadom, de nagyon. Olyan recepted nincs? :)
    Talan karacsonykor hazalatogatunk, lesz egy utam a Szerajba. :)

    VálaszVálasz
  2. Myreille szerint:

    Igen, az. Padlizsánsalátát már régen ettem ott, de majd újból megkóstolom és meglátom, mit tehetek. :)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra