Szerecsendiós póréhagyma krémleves gyönggyel

Myreille

Gyors, egyszerű, finom. Én a leveseket nem tudom megunni, a fiam a levesgyöngyök miatt ette lelkesen, anyukám pedig annyit mondott, hogy ilyet ő is főzni fog.

Hozzávalók:
1 nagy krumpli
2 szál póréhagyma
2 dl tejszín
fél szerecsendió

1 zacskó levesgyöngy

A krumplit meg kell pucolni és apróra kockázni. A pórét alaposan megmosom, a leveleknél is, ahol hajlamos némi vidéki sarat magával hozni, majd felkarikázom. (Jó sokat a zöldjéből is.) Egy lábasban teszem a krumplit és a pórét is és annyi vizet öntök rá, ami ellepi, megsózom, majd fedő alatt puhára főzöm.

Botmixerrel pépesítem, beleöntöm a tejszínt, felforralom és egy fél szerecsendiót belereszelek. (Kis lyukú reszelő viszi, csak kinézetre és nevében tűnik keménynek a szerecsendió.)

A tányérokban készen kapható levesgyöngy kerül bele, de persze pirított zsemlekockával is finom.

Szerecsendiós póréhagyma krémleves levesgyönggyel (Fotó: Myreille)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

3 hozzászólás a “Szerecsendiós póréhagyma krémleves gyönggyel” című cikkhez.

  1. lillamilla szerint:

    szakácskönyved van már? gondolkozz el rajta :)

    VálaszVálasz
  2. Dhiriam szerint:

    ezt már én is mondtam neki, de nem veszi komolyan ;)

    VálaszVálasz
  3. Anais szerint:

    Ezt akartam elkészíteni, de mivel nem volt otthon krumpli, ám sárgarépa és gomba igen, ezért ezek kerültek bele a poréhagyma mellé. meg egy kis chili a végén. Uhh, ütősen jó lett :)
    És rájöttem, hogy rosszul emlékszem, mégiscsak szeretem a pórét! :)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra