Szerecsendiós póréhagyma krémleves gyönggyel

Myreille

Gyors, egyszerű, finom. Én a leveseket nem tudom megunni, a fiam a levesgyöngyök miatt ette lelkesen, anyukám pedig annyit mondott, hogy ilyet ő is főzni fog.

Hozzávalók:
1 nagy krumpli
2 szál póréhagyma
2 dl tejszín
fél szerecsendió

1 zacskó levesgyöngy

A krumplit meg kell pucolni és apróra kockázni. A pórét alaposan megmosom, a leveleknél is, ahol hajlamos némi vidéki sarat magával hozni, majd felkarikázom. (Jó sokat a zöldjéből is.) Egy lábasban teszem a krumplit és a pórét is és annyi vizet öntök rá, ami ellepi, megsózom, majd fedő alatt puhára főzöm.

Botmixerrel pépesítem, beleöntöm a tejszínt, felforralom és egy fél szerecsendiót belereszelek. (Kis lyukú reszelő viszi, csak kinézetre és nevében tűnik keménynek a szerecsendió.)

A tányérokban készen kapható levesgyöngy kerül bele, de persze pirított zsemlekockával is finom.

Szerecsendiós póréhagyma krémleves levesgyönggyel (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra