Szezámmagos-csicseriborsós pogácsa

Myreille

Pogácsa 1 óra alatt. Régóta tervezgettem (fejben) ezt a pogácsát és a mai viharos reggel meg is sütöttem. Éppen olyan jó, mint ahogyan képzeltem.

Hozzávalók:
350 g liszt
1 csomag expressz élesztő
1 tk só
250 g vaj
1 doboz csicseriborsó konzerv
1 ek. tejföl
2-3 evőkanál szezámmag
1 tojás

A lisztet, az élesztőt, a sót, a felkockázott vajat, a lecsöpögtetett csicseriborsó konzervet és a nagy evőkanál tejfölt egy tálba kell önteni és tésztát gyúrni belőle. Az erős mozdulatok miatt a csicseriborsó is pépesedik gyúrás közben, illetve a mégis megmaradó egy-két nagyobb darab csak jót tesz a tésztának.

Ki kell szaggatni a pogácsákat, tetejüket tojással megkenni – nálam ez most elmaradt, este elfogyott a tojás, reggel pedig vihar volt – és megszórni szezámmaggal. Az élesztő miatt 15 percig pihentetni kell, majd 180-200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sül.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra