Tejfölös édeskömény krémleves

Myreille

Az édeskömény mindig csábít, de sohase tudom eldönteni, hogy mennyire szeretem. “Adjunk esélyt az édesköménynek” leves.

Sokakkal ellentétben a kömény ízét szeretem. Hozzá- és beleöregedtem. Az édeskömény viszont határeset, mert bár nevében a köményt hirdeti, ízében ánizs rejtőzik. Enyhe, kellemes, se ánizsos. Az ánizzsal pedig nem vagyok jóban. Megeszem, de nem vágyódom utána.

Legnagyobb meglepetésemre a fiam és a férjem lelkesen lapátolta a levest. De lehet, hogy csak a levesgyöngy miatt…

Hozzávalók:
1 nagy édeskömény gumó
1 nagy krumpli
2 evőkanál tejföl

negyed vöröshagyma

A krumplit megpucolom és felkockázom. Az édeskömény külső héját leveszem, megmosom és a hibátlan részeket felaprítom. Megmosom a maradék gumót is és feldarabolom. Egy lábasban a krumplit és az édesköményt felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, beleteszem az apró kockára vágott hagymát és a sót, majd addig főzöm, amíg megpuhulnak.

Mixerrel pépesítem, összekeverem a tejföllel, felforralom és kész.

Levesgyöngy helyett pirított zsemlekockával is működik.

Tejfölös édeskömény krémleves. Levesgyöngy is kell bele!

Van egy jobb édesköménylevesed? Te mit szoktál főzni édesköményből? Tippeknek, ötleteknek nagyon örülök!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra