Tejfölös édeskömény krémleves

Myreille

Az édeskömény mindig csábít, de sohase tudom eldönteni, hogy mennyire szeretem. “Adjunk esélyt az édesköménynek” leves.

Sokakkal ellentétben a kömény ízét szeretem. Hozzá- és beleöregedtem. Az édeskömény viszont határeset, mert bár nevében a köményt hirdeti, ízében ánizs rejtőzik. Enyhe, kellemes, se ánizsos. Az ánizzsal pedig nem vagyok jóban. Megeszem, de nem vágyódom utána.

Legnagyobb meglepetésemre a fiam és a férjem lelkesen lapátolta a levest. De lehet, hogy csak a levesgyöngy miatt…

Hozzávalók:
1 nagy édeskömény gumó
1 nagy krumpli
2 evőkanál tejföl

negyed vöröshagyma

A krumplit megpucolom és felkockázom. Az édeskömény külső héját leveszem, megmosom és a hibátlan részeket felaprítom. Megmosom a maradék gumót is és feldarabolom. Egy lábasban a krumplit és az édesköményt felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, beleteszem az apró kockára vágott hagymát és a sót, majd addig főzöm, amíg megpuhulnak.

Mixerrel pépesítem, összekeverem a tejföllel, felforralom és kész.

Levesgyöngy helyett pirított zsemlekockával is működik.

Tejfölös édeskömény krémleves. Levesgyöngy is kell bele!

Van egy jobb édesköménylevesed? Te mit szoktál főzni édesköményből? Tippeknek, ötleteknek nagyon örülök!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra