Viva la Mexico! – Tejszínes-chilis kukoricaleves

Myreille

Krémes, édes, füstös, chilis, mennyei. A kedvenc levesem. Sohase tudok annyit főzni, amennyi pillanatok alatt el ne fogyna.

Hozzávalók:
1 ek vaj
100 g szalonna
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 chili (persze függ attól, milyen erős a chili és ki milyen csípősen szereti az ételt)
1 tk pirospaprika
500 g (fagyasztott) csemegekukorica
2 dl tejszín

A vajat meg kell olvasztani, majd megpirítani rajta a feldarabolt szalonnát. Mehet utána az apróra kockázott vöröshagyma és fokhagyma. Amikor a hagyma üvegessé válik, mehet rá a feldarabolt chili, a pirospaprika, a (morzsolt) csemegekukorica és annyi víz, ami az egészet jól ellepi.

Addig kell főzni, amíg a kukorica megpuhul, majd fel kell önteni a tejszínnel. Felforralni, megkóstolni, nekem általában utána kell sózni, majd lehet enni. (Sohasem tudok annyi főzni, amennyire ráunnék.)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Viva la Mexico! – Tejszínes-chilis kukoricaleves” című cikkhez.

  1. masnis szerint:

    Ó! Köszönöm, köszönöm! Ez isteni finom!

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra