Téli finomság: marron glacé

Anais

marronglace

Pontosan 7 éve kóstoltam először, és akkor még nem tudtam a nevét.

A Cannesból éppen hazatérő kollégám azzal nyomta a kezembe, hogy ilyet még biztos nem ettem soha. Igaza volt, akkor még semmit sem tudtam a kandírozott gesztenye létezéséről. A markáns, édes, tömény gesztenyeízt jól megjegyeztem, remélve, hogy még összefutunk ebben az életben.

Aztán nemrég kaptam ismét, és a komoly lelkierőmnek köszönhetően nem faltam be egyből az egészet. Próbálom beosztani és megosztani. Nem könnyű.

Állítólag már XIV. Lajos is kóstolta, de a mai napig nem igazán tisztázott hogy a franciáktól vagy az olaszoktól ered. Az általam talált recept szerint 4 nap kell az elkészítéséhez, úgyhogy inkább körülnézek hol lehet kapni itt Pesten.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra