Téli finomság: marron glacé

Anais

marronglace

Pontosan 7 éve kóstoltam először, és akkor még nem tudtam a nevét.

A Cannesból éppen hazatérő kollégám azzal nyomta a kezembe, hogy ilyet még biztos nem ettem soha. Igaza volt, akkor még semmit sem tudtam a kandírozott gesztenye létezéséről. A markáns, édes, tömény gesztenyeízt jól megjegyeztem, remélve, hogy még összefutunk ebben az életben.

Aztán nemrég kaptam ismét, és a komoly lelkierőmnek köszönhetően nem faltam be egyből az egészet. Próbálom beosztani és megosztani. Nem könnyű.

Állítólag már XIV. Lajos is kóstolta, de a mai napig nem igazán tisztázott hogy a franciáktól vagy az olaszoktól ered. Az általam talált recept szerint 4 nap kell az elkészítéséhez, úgyhogy inkább körülnézek hol lehet kapni itt Pesten.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Téli finomság: marron glacé” című cikkhez.

  1. V szerint:

    Ha jól tudom itt lehet kapni:
    La Petite Francaise
    Budapest 1075, Rumbach Sebestyén utca 7.
    http://www.lapetitefrancaise.com

    VálaszVálasz
  2. Anais szerint:

    Köszi az infót! :)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra