Tengeri herkentyűs pizza a “Rozsdás Rákollóból”

Myreille

A fiaim ízlése felettébb érdekes gourmand: nem szeretik a paprikás krumplit, de rajonganak a tenger gyümölcsei (frutti di mare) pizzáért.

Én: Mit szeretnétek vacsorázni?
Zsombi: Tenger gyümölcsei pizzát.
Dani: Olyat, amit a Rozsdás Rákollóban csinálnak és a múltkor ettük.

Tehát 2 szavazattal megint a tengeri herkentyűs pizza nyert és senkit se zavar, hogy két nappal ezelőtt is ez volt a vacsora. Mindegy 45 perc alatt elkészül!

Fiúk, ha már feléritek a sütőt, itt a kedvencetek, a tenger gyümölcsei pizza receptje!

Tengeri herkentyűs pizza a "Rozsdás Rákollóból"/Fotó: Myreille

Tengeri herkentyűs (frutti di mare) pizza a “Rozsdás Rákollóból”/Fotó: Myreille

A tészta

Hozzávalók:
28 dkg liszt
1 nagy csipet só
1 teáskanál cukor
1 csomag szárított élesztő
1,8 dl víz

Minden mehet a konyhai robotgép dagasztó karja alá. Először addig kell a géppel dagasztani, amíg összeáll. 5 perc pihenés, majd újra átgyúrom a géppel. Sütőpapíron elnyújtom és sütőtepsire teszem.

15 percet kelni hagyom.

A tészta teteje:
2/3 üveg piros pesto (Aldis)
1/2 csomag (kb. 180 g) tenger gyümölcsei (átmosva, jégborítástól megszabadítva)
6-7 dkg gouda saja

A tésztát megkenem a piros pestóval, rászórom az alaposan lecsepegtetett tengeri herkentyűket – a nagy tintahalkarikákat elfelezem, hogy mindenhova jusson a jóból -, majd megszórom sajttal.

Sütő kenyérsütő funkciója: hideg sütőbe teszem, legalulra és 270-ig fűtöm fel a sütőt. Így 14 perc alatt tökéletesre sül.

Tenger gyümölcsei pizza/Fotó: Myreille

Tenger gyümölcsei pizza/Fotó: Myreille

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra