Töltött paprika a sütőből – egyszerű és nagyon finom

Myreille

A töltött paprika nem túl bonyolult, de annál finomabb, kaja. Sütőben még egyszerűbben elkészíthető, mint lábasban, ráadásul ez egy csökkentett szénhidrát tartalmú változat.

Töltött paprika a sütőből - egyszerű és nagyon finom/Fotó: Myreille

Töltött paprika a sütőből – egyszerű és nagyon finom/Fotó: Myreille

A klasszikus töltött paprikával ezen a nyáron három problémám akadt:
– egyszerűen nem tudom kis adagban főzni,
– utálom, ha elbénázom és lekap a lábas aljára,
– mindenképpen olyan verziót akartam készíteni, amiben nincs liszt, cukor és rizs.

Ezek után nem meglepő, hogy a sütőben “főztem” és a darált sertéshúst darált pulykacombra cseréltem.

A töltelék: 40 dkg darált pulykahúst összekevertem egy fej apróra vágott vöröshagymával, 1 tojással, sóval, borssal, őrült pirospaprikával és 1/2 teáskanál majorannával.

2 TV paprikáb és 2 nagy kápia paprikát kicsumáztam és alaposan megtöltöttem a töltelékkel.

Töltött paprika/Fotó: Myreille

Töltött paprika/Fotó: Myreille

A paprikákat tűzálló jénaiba tettem, meglocsoltam 1 doboz (500 g) passzírozott paradicsommal és picit megsóztam.

A jénaira rátettem a tetejét és 180 fokra előmelegített (alsó-felső sütés, légkeverés mellett) 2 órát át “sütöttem”. A fedő végig rajta volt. Amikor kivettem és levettem a fedőt, a paradicsomszósszal meglocsoltam a paprikák tetejét és már lehetett is enni.

Annyira nem vagyok erős, hogy itt a puha kenyeret is elhagyjam, az kell mellé.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra