Túrós pogácsa

Myreille

Megint egy titkos családi recept, de most nem az én nagyimtól, hanem Vidra nagymamájától. Egyszerű, gyors és finom.

A recept nagyon hasonló, mint a nagyim pogácsája, csak a hozzávalókban van némi eltérés.

25 dkg margarin
25 dkg liszt
25 dkg túró
1 csapott teáskanál só
5-10 dkg sajt
tojás

A margarint, a lisztet, a sóval és a túróval össze kell gyúrni, nejlon zacskóba tenni és hűtőben pár órát pihentetni. Azonban nem tesz neki rosszat, ha egy egész éjszakát vagy 1-2 napot időz a hűtőben. Fél centi vastagra kell kinyújtani, a tészta tetejét berácsozni, és apró, falatnyi pogácsákat szaggatni. (Vettem a lapot, ami a gomba formájú pogácsát érte, most stampedlis pohárral készültek a pogácsák.) Tetejüket némi tojással meg kell kenni és megszórni sajttal. Én most az utóbbi kettőt lespóroltam és így is finom lett, csak túl gyorsan fogyott el.

Túrós pogácsa

Hungarian quark-cheese snack: pogácsa

Pogácsa is extremely popular in Hungary and comes in many varieties. This recipe is familial.

Ingredients:
250 g flour
250 g butter
250 g quark/cottage-cheese
1 teaspoon salt
grated cheese
1 egg

Knead a dough out of flour, butter, quark and salt. Put into a nylon bag and refrigerator for a few hours or whole night.

Preheat oven to 200°C. Roll on the dough (thinner than 1/4″) and with a cutter cut very small circles. Smear egg on top and sprinkle with some grated cheese. (But egg and cheese is optional.) Bake for 15-20 minutes until golden-brown.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra