Vaníliás-mazsolás kenyérpuding a tökéletes hygge hangulathoz

Myreille

3 szikkadt zsemle és egy esős-hideg novemberi vasárnap, az eredmény pedig egy nagyon vaníliás és nagyon mazsolás kenyérpuding.

Vaníliás-mazsolás kenyérpuding a tökéletes hygge hangulathoz/Fotó: Myreille

Vaníliás-mazsolás kenyérpuding a tökéletes hygge hangulathoz/Fotó: Myreille

A kenyérpuding tökéletes megoldás arra, hogy a maradék szikkadt kenyér (zsemle, kifli, kalács vagy kuglóf) ne a szemétbe végezze, hanem átlényegüljön nagyon finom desszerté vagy uzsonnává.

Hozzávalók:

3 zsemle
3 tojás
7 dl tej
5 evőkanál házi vaníliás cukor (vagy 4 evőkanál cukor és 20 g vaníliás cukor)
1 marék mazsola
margarin

A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd elkeverem a tejjel. A zsemléket felkockázom, belekeverem a tojásos-tejes keverékbe, majd beleszórom a mazsolát és összekeverem.

Tűzálló tálat kikenek margarinnal, beleöntöm a masszát. Nem lesz olyan, mint egy kevert tészta, több a leve, mint amit a zsemle felvesz, de elterítem úgy, hogy mindenhol legyen zsemle is és tojásos-tejes lé is.

Előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig sütöm. Ezalatt az idő alatt a kenyérpuding átsül, de remegős lesz.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra