Variációk morzsás sütire

Myreille

morzsasbirsalma

Egy alaprecept, több tucat variáció.

Morzsás süti: minden évszakban készíthető és a munka javát elvégzi a sütő. Kell bő fél kiló gyümölcs. Alma, körte, szilva, meggy, cseresznye, sárgabarack, szeder, rebarbara, éppen ami terem, lehet vegyesen is vagy mazsolával vagy aszalt gyümölccsel vegyesen, én most apukámtól birsalmákat kaptam. A gyümölccsel nincs más meló, mint kimagozni/közepes kockákra vágni és egy tűzálló tál aljára szórni. (Meghámozni egyetlen gyümölcsöt sem szoktam.) Kell még egyenlő mennyiségű liszt, cukor és vaj, és ezeket egy tálban össze kell morzsolni. (Csak ujjhegyekkel kell dolgozni és gyorsan. Gyerekek igen ügyesek ebben a feladatban.) Minél nagyobb darabok maradnak annál jobb, de ha nem az se baj. A morzsát a gyümölcsre kell szórni, majd addig sütni, amíg a tészta teteje aranybarna lesz. Én mostanság 8 dkg vaj, 8 dkg cukor és 8 dkg lisztből szoktam a morzsát csinálni és teszek bele egy csipet fahéjat is. A birsalmával pedig annyit trükköztem, hogy 15 perc alatt, kevés vízzel, letakarva elősütöttem, és csak utána szórtam rá a morzsát. Más gyümölcsök viszont egész könnyedén szétfőnek… Mivel a tészta igen édes, én savanykás gyümölcsökkel szeretem.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra