Vega nyár

Remous

veganyar

Amikor azt főzök, amit akarok, és abból, amit itthon találok. Nem minimál konyha.

Hurrá nyaralok!
Idén a nyaralás azt jelenti: gyerekek (két kamasz) nélkül tölteni a szorgos hétköznapokat, az egész évben megszokott környezetben.
Hogy ez nem szabadság? Apró szabadság? Dehogy!
Előnye: sokkal kevesebbet kell mosni, főzni, takarítani.
Hátránya: Rettenetesen hiányoznak. Nem a gondolataim redukálódnak nélkülük, hanem emocionálisan piszkál a folyamatosan hiányérzet
De azért igyekszem e néhány hét előnyeit élvezni; például azt ehetek akkor és amit akarok. Jelentősen csökkentettem a bevásárlásra fordított időt és a költségeket.
De tészta (és rizs) mindig van itthon!

Tataglionét találtam és némi fagyasztott brokkolit. Gyorsan megfőztem sós vízben. Közben olívaolajon sok fokhagymaszeletet megfuttattam, nagyon sok apróra vágott petrezselyemmel megszórtam. Mindezt összeforgattam a főtt tésztával és a brokkolirózsával, bőven meglocsoltam szója szósszal, némi sóval, borssal. A tetejét meghintettem durvára vágott földimogyoróval. (Parmezánnal is kitűnő.)
Jó ebben a melegben keveset főzni, jókat enni!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Vega nyár” című cikkhez.

  1. tihi szerint:

    én biztos tennék még rá egy kis szalonnapörcöt… (francba, éhes vagyok, és még arrébb van a vacsora…)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra