Vidéki Anglia: Mazsolás kenyérpuding kalácsból

Myreille

A legjobb, ami a maradék kenyérrel történhet: kenyérpuding vagy más néven kenyérfelfújt. Alaprecept és variációk.

Mazsolás kenyérpuding kalácsból (Fotó: Myreille)

Alaprecept:

kb. 6 szelet kenyér
2 tojás
2 ek. olvasztott vaj (margarin)
fél liter tej
8-10 dkg cukor
vaníliás cukor, fahéj, szegfűszeg
mazsola

A tűzálló tálat ki kell vajazni.

A kenyeret darabokra kell törni és meg kell locsolni az olvasztott vajjal, majd meg kell szórni a mazsolával.

A többi hozzávalót (tej, tojás, cukor, fűszerek) össze kell keverni, rá kell önteni a kenyérre és jól bele kell nyomkodni a kenyérdarabokat a tejes-tojásos keverékbe.

170-180 fokon kb. 45 perc alatt meg kell sütni. Fontos, hogy mindenhol átsüljön!

Variációk:

– Készülhet fonott kalácsból vagy kifliből is.
– Nem feltétlenül kell olvasztani a vajat, a kenyérszeleteket meg is lehet kenni vékonyan vajjal, sőt még vékonyan lekvárral is. pl. narancslekvárral.
– A fűszerek tetszés szerint kombinálhatóak. Fahéj és szegfűszeg helyett mehet bele egy kis gyömbér is vagy reszelt narancshéj, illetve citromhéj.
– A mazsola bármikor lecserélhető szárított vörösáfonyára, de meggyel is remek.
– A csokis változat, amikor csokidarabok és holland kakaó kerül bele, egyszerűen isteni.
– A tej egy része lecserélhető tejszínre, akkor még gazdagabb a kenyérpuding.

Mazsolás kenyérpuding kalácsból (Myreille)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Vidéki Anglia: Mazsolás kenyérpuding kalácsból” című cikkhez.

  1. megahead szerint:

    Azert hozzafuznem, h finomabb az eredmeny, ha sutes elott allni hagyjuk, hogy a kenyer jol megtudja magat szivni, igy szaftosabb lesz es en mindig folia alatt kezdem sutni, aztan a vegen picit rapiritok.

    VálaszVálasz
  2. Dhiriam szerint:

    uuuuúúúú, de jó! többet nem kell annyiszor sem kidobnom a maradék kenyeret…barna kenyérből is próbáltátok már?

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra