Chilis karácsonyi koszorú

Myreille

chili03

Fűszeres adventi koszorú, az ünnepek után elfogyasztható.

Rögtön egy vallomással kell kezdenem. Elképzelésem szerint a tiszafaág (nem ehető) helyett néhány rozmaringág (ehető) került volna a koszorúra, de nagy hirtelen tiszafát könnyebben találtam a városban, mint rozmaring bokrot.

A vesszőből csavart koszorúalapom nagyon régóta megvan (recycling), csak a díszítés változik rajta évről évre. Idén nem csak természetes anyagokat használtam, de az újrahasznosítás jegyében az ünnepek végén a koszorút el is akartam főzni. (Hideg, utálatos januári estéken lesz majd chilis kukoricaleves, chilisbab és chilis csoki…)

Egy köteg chilit vettem a piacon (300 Ft), amit paprikákra szedtem és kis csokrokba kötöttem.

chili01

Azután a csokrokat girlanddá kötöztem és a koszorúalaphoz erősítettem. A piros chili remekül visszaadta a piros karácsonyi bogyósok (magyal, csipkebogyó) hangulatát.

chili02

A chili advent alatt kiszárad, tehát tökéletes lesz a főzéshez, de néhány magot el is fogok ültetni. (Recycling.) Persze, az egész koszorút is meg lehet csinálni chilifüzérből, de a kis chilicsokrok karácsonyfadíszként is funkcionálhatnak.

A chili paprika a megvéd a rontástól és szerencsét is hoz, tehát egyáltalán nem rossz ómen a közelünkben tartani…

Kapcsolódó cikkek:
Paprikás divat

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Chilis karácsonyi koszorú” című cikkhez.

  1. Hakkai szerint:

    Ez is nagyon tetszik. Kreatív. Gratula.

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra