Húsvéti hangulatban

Lucy

A húsvét közeledtével imádom feldíszíteni a lakást kívülről-belülről pár (na jó! rengeteg) színes húsvéti dekorációval, végleg száműzve ezzel a mélabús napokat. Többek között az ajtódísz is elkészült.
Évente mindig valami más kerül a bejárati ajtóra, amit én magam szoktam elkészíteni. Idén egy hungarocell kúp adta az alapját a dísznek, és inkább türelem (megvárni, amíg a ragasztó megszárad), mint különösebb kézügyesség kell hozzá.
Amire szükséged lesz:
– hungarocell kúp (26 X11 cm)
– filc kaspó (11 cm átmérőjű)
– PET palack középső része (lásd kép)
– szalagok
– apró tojások (kb. 20 db 5 cm,)
– ragasztópisztoly, hobby ragasztó
– virágfüzér
– sisál, faháncs (zöld, pink színek)
– glitterspray

Ezekre lesz szükséged


Ahogy készül:
1. Első lépésben a hungarocell kúp felső részét keresztben átszúrtam dróttal, hogy a végén könnyedén egy szalaggal az ajtóra rögzíthessem
2. Most jön a türelmet igénylő rész, az egész kúpot ragasztózzuk be kívülről, és forgassuk bele a zöld faháncsba és/vagy zöld sisálba (én mindkettőt használtam, sőt egy kevés rózsaszínű sisál is került az alpaba) és várjuk meg míg megszárad. A kúp egy részét nevezzük ki a hátuljának. Ezt nem szükséges hánccsal bevonni, hiszen az majd az ajtóhoz illeszkedik, sőt egy darabot el is távolítottam késsel, hogy jobban simuljon az ajtóhoz.

3. A kúp aljára a levágott PET palack darabot is ráragasztom (ez tölti majd ki a filc kaspót)
4. A száradást követően lehet izzítani a ragasztópisztolyt (eddig azért nem használtam, mert a hungarocell és a pillepalack is nehezen viseli a hőt) és el lehet kezdeni szépen egyenként rögzíteni a tojásokat. Én még egy kis virágfüzérrel bolondítottam meg a kompozíciót.
5. A zöld filc kaspó szintén a hobby ragasztóval került a végső helyére amit átkötöttem egy színes szalaggal
6. Végső simítások: Még az elején kiképzett dróthoz szalagot rögzítettem és az egész díszt lefújtam glitterspray-vel.

Húsvéti ajtódísz


A bejárati ajtónk melletti láncon egész nyáron gyönyörű muskátli csüng. Aztán amikor elkezdik téli álmukat aludni a muskátlik, akkor a lánc csak csupaszon árválkodik. Tavaly adventkor gondoltam egyet és koszorút (az alapja műfenyő koszorú, de kiegészítettem igazi fenyőágakkal is) akasztottam rá, mindenféle tobozzal, filc szívekkel, téli manókkal díszítve. Amikor most szedtem volna le, akkor eszembe jutott, hogy miért ne lehetne húsvéti koszorúvá átalakítani. Így a karácsonyi díszektől megfosztva körbefuttattam egy-két borostyán ággal a koszorú alapomat és elkezdtem felaggatni rá az otthon elfekvőben lévő dekorációs elemeket.
Került rá filc virágfüzér, a lakásból kitiltott zöld madárkák (azt mondták, hogy az már sok a lakásban), tavaszi fadíszek és színes tojások, és persze az elmaradhatatlan glittersprayből is fújtam rá.
Íme a húsvéti koszorú, amivel igazán tavaszi és ünnepi hangulatot varázsoltam még a lakásba lépés előtt.

Húsvéti koszorú

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra