Karácsony 2011: A csillámpor nagy kalandja

Myreille

Pénztárcakímélő ötletek a legtrendibb karácsonyi dekorációhoz. Idén nem az és nem úgy csillámlik, ahogyan megszoktuk.
Minimalista diótörő/Csak semmi csillám!

Modern Nutcrackers/west elm


Hagyományos diótörők/thewoodenwagon.com

Nálunk nem nagyon divat, de tőlünk nyugatabbra a karácsonyi dekoráció elmaradhatatlan része. A legújabb hóbort szerint nem kell rá a csillámporos festék (az olcsóbbakat mindig agyonszórják, ha már nem szépek, akkor csillogjanak) és a részletek aprólékos kidolgozása is elmaradhat, elég fehérre fúni. Természetesen a fehér változatok jóval drágábban, mint a tömeg gyártott csicsásak, még akkor is, ha ugyanarról a szalagról kerülnek le.

A giccses diótörőből kis munkával lehet modern diótörőt készíteni. Nem kell mást tenni, mint a felesleges (kiálló) díszítéstől megszabadítani a diótörőt, majd fehérre fújni. A végeredmény magáért beszél:

DIY Modern Nutcracker/Curbly

Részletes leírás a modern diótörő elkészítéséről a Curblyn>>

Csillámos szarvasból csillámos szarvast/Nem mindegy, hogy milyen csillám!

Gold Glitter Reindeer/grahamandgreen.co.uk

Őrültségnek tűnik, de megesik, hogy csillámos (rén)szarvasból csillámos (rén)szarvas lesz. Tavaly még menő volt, hogy tavaszias színt kaptak a szarvasok, meg egy kis csillámport, de idén a klasszikus ezüst és arany csillogás a menő. A régi készletekhez olcsón lehet hozzájutni vagy a tavalyit át lehet csillámozni és a feladat csak annyi, hogy le kell szedni a színes csillámot, az állatot le kell fúni fehérre, majd jöhet az ezüst vagy az arany csillám!

Glitter Reindeer/Curbly

Csillámos szarvasról csillámos szarvast lépésről lépésre a Curblyn>>

Csillámos dinót, cápát és orrszarvút a fára/Legyen csillámos minden!

Dinó a fán (Nem egyértelműen szép...)/ornamentshop.com


Ezekből készülnek a csillámos állatok a karácsonyfára/Curbly


Csillámos állatok a karácsonyfán/Curbly

Egyszerű műanyag játékokból (állatokból) is lehet csillámos karácsonyfadísz. Kampó a hátukba, festék és csillám a testükre és máris készen vannak. Melyik fiú gyerek ne örülne, ha dinót lát a karácsonyfán? Mondjuk az enyém, aki jelenleg még egyértelműen autómániás és verem a falba, hogy tavaly nem vettem meg azokat a gagyi buszokat, amelyekből remek karácsonyfadíszeket tudnék csinálni… Csillámos busz, nagyon durva?

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra