Rozsdavörös bársonyvirág

Myreille

miribrosslead

Kincs kacatokból.

Addig-addig motoszkált a fejemben a virágos bross, hogy este megnéztem a kacatos dobozom. Megtaláltam a kedvenc rozsdavörös kordnadrágom szárát, ennyi volt belőle menthető anno, idén meg úgyis divat a sötét okkersárga-rozsdavörös, illetve találtam még téglavörös üveggyöngyöt (vajon mikor és miért vettem?) és készen is volt a terv. Kellett még tű és cérna meg egy kitűzőalap. Ez utóbbit a rövidáru boltban vettem (200 Ft/2 db), egyébként minden más a “jó lesz még valamire” cuccok közül került ki, szóval recycling.

miribross1

Lényegtelen részlet, de nem találtam meg a körzőm, szerintem érettségi idején láttam utoljára, ezért a legelső körhöz egy nagyobb bögrét használtam, a továbbiakhoz pedig szemmértékre azt nagyobbítottam. Az anyagból egy 11, 15 és 21 cm-es kört szabtam ki. (Tudom, ha lett volna körzőm, akkor d páros számmal lenne egyenlő.) Így végül egy teljes kitűző átmérője 11 cm lett.

miribross2

Miután kiszabtam az anyagból a köröket, csak varrni kellett. Behúzott köröket. A technika egyszerű és gyors. A kör szélét fél centire visszahajtom és kényelmes öltésekkel harmonikaszerűen összevarrom. Ahogy haladok, mindig visszahajtok egy kis részt, végül meghúzom a cérnát és egy olyan korongot kapok, amelynek egyik oldala sima, a másik pedig az összehúzás miatt ráncos. (Részletes és ábrával illusztrált leírás a Varázslatos díszek, mesés tárgyak könyv 8. oldalán Jojók címszó alatt.)

Mindhárom körrel megcsinálom a behúzást, majd egymásra pakolom, úgy hogy a felső szemben van az előző kettőnek, és egy gyönggyel összevarrom a korongokat és felvarrom a kitűzőkapcsolót.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

3 hozzászólás a “Rozsdavörös bársonyvirág” című cikkhez.

 1. Évi szerint:

  Csinos lett és ötletes darab :) Elismerésem :D

  VálaszVálasz
 2. Maya szerint:

  Myreille, ha nagyon szépen megkérlek lefotóznád nekem az említett könyv ezen oldalát, és elküldenéd mailben? Utánajártam és elég borsos áron adják, bár idővel azt hiszem be fogom majd szerezni.

  Előre is nagyon szépen köszönöm!
  Üdv,
  Maya

  VálaszVálasz
 3. Myreille szerint:

  Szia! Találtam egy bejegyzést, ahol jojó-nyaklánc készítés lépéseit mutatják be és talán ezekkel a képekkel könnyebben érthető, hogyan készül a jojó. :)
  http://hideousdreadfulstinky.blogspot.com/2009/10/tutorial-and-giveaway-making-yo-yo.html

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra