Ugyanaz és mégis egészen más: Városi égszelet

Myreille

4 év, 116 fotó és 1 videó. Ugyanaz és mégis egészen más. Ritkán beszélek róla, pedig az egyik legnagyobb büszkeségem. Nem tudom megunni.

Akik régóta követik a moksha.hu-t, 2009-ben már találkozhattak ezzel a videóval, de azóta nagyon sok víz lefolyt a Dunán, másrészt nagyon sok új olvasó érkezett, ráadásul késő esti órán, amikor kicsit magam vagyok (az egyik szobában a férj, a másikban a gyerek alszik és én kivételesen nem vagyok álmos) előveszem és megnézem, és nem tudom megunni.

2006-ban kezdtem el fényképezni a “városi égszeletet”, amelyet az ajtóból láttam. Igaz, abban az évben csak 3 kép készült, de azt megelőző évben egy sem, pedig minden nap gyönyörködtem a házak feletti égboltban. 2007-ben kezdtem el blogolni a képeket és az utolsó kép 2010. február 4-én készült. (Szép téli nap volt.) A videó sokkal korábban elkészült, ráadásul néhány képet, amik kilógtak a sorból, ki kellett hagyni, mert mindenféle tudományos felkészülés nélkül, csak szemre fényképeztem ugyanúgy a házakat és az eget a bejárati ajtóból.

A képeket Tomi rendezte filmmé. A zene ugyancsak megunhatatlan nagy kedvenc: Debout sur le Zinc – Chut…

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

5 hozzászólás a “Ugyanaz és mégis egészen más: Városi égszelet” című cikkhez.

 1. Mami szerint:

  …azóta is rendszeresen vissza szoktam nézni ezt a videot, én is nagyon szeretem. Bár “csak” egy ugyanolyan égszelet, ugyanazon házakkal, mégis nagyon sok érzelem van benne. Szerintem is jól sikerült. Annyira, hogy kicsit plagizálva gondolkozom hasonlóban, mert a hely ahol élek olyan szép, hogy nem tudok betelni vele. A legjobban a függöny belibbenése fogott meg, de az egész elvarázsol. Büszke is lehetsz rá.

  VálaszVálasz
 2. Dhiriam szerint:

  most is jó volt :) kár, hogy nem bővítetted ki a többi képpel..

  VálaszVálasz
 3. euthymia szerint:

  hát ez valami fantasztikusan szép volt!! :) Nagyon tetszett!!

  VálaszVálasz
 4. zadri szerint:

  Nekem az jutott eszembe miközben néztem, hogy az idő telik, minden változik, de ami fontos örök, nem fog rajta az idő. A felhők vonulnak az égen, a nap minden nap felkel és kisüt, majd este nyugovóra tér, az élet körforgása örök. Szép volt nagyon. A zene tökéletes. A hideg futkosott a hátamon közben, jó értelemben… Nekem is kell! :-)

  VálaszVálasz
 5. Évi szerint:

  Ezt még mindig nagyon szeretem! Megunhatatlanul.

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra