Ramazuri, avagy blogger lányok karácsonya

Myreille

bloggerbuli1

Házi készítésű tejcsokoládé és jópofa tárolók, karácsonyi illatú testradír, fenyőtoboz, fény- és üveggömbök. Bloggerlányok, ha találkoznak…
A nyári sárga-szürke bloggertalálkozó után a karácsonyi készülődére is találkoztunk. Mindenki készült valami meglepetéssel, én az eddig mindig jól bevált, kényeztető, természetes alapanyagokból készített testradírt hangoltam karácsonyira.
Karácsonyi bőrradír szőlőmagolajjal, naranccsal és fahéjjal
Hozzávalók:
5 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál szőlőmagolaj
10-12 csepp narancsolaj
1 rúd fahéj
Az elkészítése végtelenül egyszerű: A cukrot össze kell keverni a szőlőmagolajjal, a narancsolajjal, majd csinos dobozba tenni és a tetejére rátenni a fahéjrudat. (Nagyobb mennyiségeknél csak az arányokra kell figyelni. Aki kerüli a cukrot, megcsinálhatja sóval is.) Dekortapasszal és szaténszalaggal díszített dobozokba porcióztam a testradírt – a fenti mennyiség nagyjából egy adag volt – és azonnal lehetett használni.
A természetes alapanyagokból készült testradír karácsonyi ajándéknak is remek. Előre el lehet készíteni, nem romlik meg, ráadásul ha kicsit pihen a dobozban, akkor erőteljesebben veszi át a fahéj illatát.
A testradírt használni ugyanilyen egyszerű, mint elkészíteni. Fürdés után a cukros radírral végig kell dörzsölni a testet – olyan erősen, ahogy jól esik -, majd lemosni. (Mivel olaj van benne, ezért érdemes óvatosan táncolni a zuhanytálcán, nehogy csússzon.) Teljes bevetés előtt érdemes bőrpróbát csinálni és az arcot csak nagyon óvatosan, könnyű mozdulatokkal szabad dörzsölni.

bloggerbuli2

Karácsonyi bőrradír szőlőmagolajjal, naranccsal és fahéjjal (Fotó: Myreille)


bloggerbuli3

Karácsonyi bőrradír szőlőmagolajjal, naranccsal és fahéjjal


bloggerbuli4

Karácsonyi bőrradír szőlőmagolajjal, naranccsal és fahéjjal

A bloggerlányok karáncsonyán Panyi Zsuzsi vendégül látott minket és a bokeh fotózást tanította meg nekünk – azok a szép fénypöttyök a fotókon -, Lénárd Orsi csodálatos karácsonyi dekorációval készült és amíg a fahéj illata szállt a levegőben, tettünk egy kis kitérőt arra, hogy a karácsonyi fűszerek hogyan könnyíthetik a szülést.

Csatlakozott hozzánk

Nikoletti Petra, a Térkultúráról, aki újrahasznosítható karácsonyi csomagolást, rusztikus tárolókat készített. Az ikeás üvegekre fekete táblafestékkel készített címkét illetve készült egy “negatív” minta is, amely itt áll a polcomon és tárolónak és mécsestartónak egyaránt használható. A Sub Rosa blog szerzője, Zsuzsi anyukája régi receptjét hozta el nekünk, a házi tejcsokoládét. Elképesztően finom és az alapreceptet tovább lehet variálni aszalt gyümölcsökkel, dióval, mandulával pisztáciával. Remek vendégváró és gasztroajándéknak is tökéletes.

bloggerbuli6

Házi tejcsokoládé – Sub Rosa blog (Fotó: Myreille)


bloggerbuli7

Házi tejcsokoládé – Sub Rosa blog (Fotó: Myreille)


bloggerbuli8

Házi tejcsokoládé – Sub Rosa blog (Fotó: Myreille)


bloggerbuli9

Karácsonyi dekoráció Orsitól (Fotó: Myreille)


bloggerbuli10

Tárolók vagy mécsestartók – Térkultúra (Fotó: Myreille)


bloggerbuli11

Tárolók vagy mécsestartók – Térkultúra (Fotó: Myreille)


bloggerbuli13

Fények (Panyi Zsuzsi), Tárolók vagy mécsestartók (Térkultúra) (Fotó: Myreille)


bloggerbuli12

Boldog karácsonyt! (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra