élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:21
parent cat ID 1:
post ID:31340
category_21 #32cdd1

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Ramazuri, avagy blogger lányok karácsonya

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Ramazuri, avagy blogger lányok karácsonya

Myreille - Publikálva:

bloggerbuli1

Házi készítésű tejcsokoládé és jópofa tárolók, karácsonyi illatú testradír, fenyőtoboz, fény- és üveggömbök. Bloggerlányok, ha találkoznak… A nyári sárga-szürke bloggertalálkozó után a karácsonyi készülődére is találkoztunk. Mindenki készült valami meglepetéssel, én az eddig mindig jól bevált, kényeztető, természetes alapanyagokból készített testradírt hangoltam karácsonyira. Karácsonyi bőrradír szőlőmagolajjal, naranccsal és fahéjjal Hozzávalók: 5 evőkanál kristálycukor 2 evőkanál szőlőmagolaj 10-12 csepp narancsolaj 1 rúd fahéj Az elkészítése végtelenül egyszerű: A cukrot össze kell keverni a szőlőmagolajjal, a narancsolajjal, majd csinos dobozba tenni és a tetejére rátenni a fahéjrudat. (Nagyobb mennyiségeknél csak az arányokra kell figyelni. Aki kerüli a cukrot, megcsinálhatja sóval is.) Dekortapasszal és szaténszalaggal díszített dobozokba porcióztam a testradírt – a fenti mennyiség nagyjából egy adag volt – és azonnal lehetett használni. A természetes alapanyagokból készült testradír karácsonyi ajándéknak is remek. Előre el lehet készíteni, nem romlik meg, ráadásul ha kicsit pihen a dobozban, akkor erőteljesebben veszi át a fahéj illatát. A testradírt használni ugyanilyen egyszerű, mint elkészíteni. Fürdés után a cukros radírral végig kell dörzsölni a testet – olyan erősen, ahogy jól esik -, majd lemosni. (Mivel olaj van benne, ezért érdemes óvatosan táncolni a zuhanytálcán, nehogy csússzon.) Teljes bevetés előtt érdemes bőrpróbát csinálni és az arcot csak nagyon óvatosan, könnyű mozdulatokkal szabad dörzsölni.

bloggerbuli2

Karácsonyi bőrradír szőlőmagolajjal, naranccsal és fahéjjal (Fotó: Myreille)

bloggerbuli3

Karácsonyi bőrradír szőlőmagolajjal, naranccsal és fahéjjal

bloggerbuli4

Karácsonyi bőrradír szőlőmagolajjal, naranccsal és fahéjjal

A bloggerlányok karáncsonyán Panyi Zsuzsi vendégül látott minket és a bokeh fotózást tanította meg nekünk – azok a szép fénypöttyök a fotókon -, Lénárd Orsi csodálatos karácsonyi dekorációval készült és amíg a fahéj illata szállt a levegőben, tettünk egy kis kitérőt arra, hogy a karácsonyi fűszerek hogyan könnyíthetik a szülést.

Csatlakozott hozzánk

Nikoletti Petra, a Térkultúráról, aki újrahasznosítható karácsonyi csomagolást, rusztikus tárolókat készített. Az ikeás üvegekre fekete táblafestékkel készített címkét illetve készült egy “negatív” minta is, amely itt áll a polcomon és tárolónak és mécsestartónak egyaránt használható. A Sub Rosa blog szerzője, Zsuzsi anyukája régi receptjét hozta el nekünk, a házi tejcsokoládét. Elképesztően finom és az alapreceptet tovább lehet variálni aszalt gyümölcsökkel, dióval, mandulával pisztáciával. Remek vendégváró és gasztroajándéknak is tökéletes.

bloggerbuli6

Házi tejcsokoládé – Sub Rosa blog (Fotó: Myreille)

bloggerbuli7

Házi tejcsokoládé – Sub Rosa blog (Fotó: Myreille)

bloggerbuli8

Házi tejcsokoládé – Sub Rosa blog (Fotó: Myreille)

bloggerbuli9

Karácsonyi dekoráció Orsitól (Fotó: Myreille)

bloggerbuli10

Tárolók vagy mécsestartók – Térkultúra (Fotó: Myreille)

bloggerbuli11

Tárolók vagy mécsestartók – Térkultúra (Fotó: Myreille)

bloggerbuli13

Fények (Panyi Zsuzsi), Tárolók vagy mécsestartók (Térkultúra) (Fotó: Myreille)

bloggerbuli12

Boldog karácsonyt! (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra