Mennyire szükséges a szépséghez a SLS?

Myreille

Semennyire, mégis magadra kened…

A lényeg megint az apró betűben olvasható. Konkrétan a termék összetevőknél. Mivel táplálkozásunk egészen E-mentes lett, most a kozmetikumok kerültek górcső alá. A biztosítékot nálam a nyelvészkedés csapta ki, mert ugye a természetes alapanyagokból készült kozmetikum nem azonos a természetes alapanyagok felhasználásával készült kozmetikummal.
Tehát olvasom az apró betűket, latinom javulóban, és egyesével próbálom kideríteni mindenről, hogy jó-e az nekem, ha magamra kenem.
A hab a luxus és a kényeztetés asszociációja, persze egészen addig, amíg el nem gondolkodom azon, szeretnék-e egy kádnyi mosóporban vagy autómosóban fürödni. Mint kiderült, mosóporok és samponok alaphatóanyaga, az úgynevezett mosóakív anyag (zsíroldó tenzid, amely szulfát vagy foszfát származék) ugyanaz. De ugyanezek a vegyületek találhatóak meg a felmosószerekben, sütőtisztítóban és vécétisztítókban is.
Itt jött képbe a nyelvészkedés, mert az alaphatóanyag mellé a flakonba “szórnak” egy kis bio gyógynövényt (duplakombó) meg illatosító bizbaszt, aztán azonnal úgy hirdetik, természetes és bioalapanyagok felhasználásával készült. És a legrosszabb, hogy nem hazudnak, csak félig mondanak igazat.
Kozmetikai termékekben – habfürdő, tusfürdő, babafürdető, intim mosakodó, sampon, hajbalzsam, fogkrém, arclemosó, sminklemosó –  leggyakrabban használt veszélyes tenzid a Sodium Lauryl Sulfate (SLS), a Sodium Laureth Sulfate (SLES), a Ammonium Lauryl Sulfate (ALS) és Ammonium Laueth Sulfate (ALES). Mindegyik agresszív zsíroldó és egyik sem tesz jót sem a bőrnek, sem az egészségnek.

Így találtam kedvenc tusfürdőmben Sodium Laureth Sulfate (SLES)-ot és Ammonium Lauryl Sulfate (ALS)-ot

A képen látszik a kis ikon, hogy szembe ne kerüljön, és ezt a figyelmeztetést igen komolyan kell venni, mert ezek a szulfátok bizonyítottan komoly bőr és szem irritációt okoznak.

antalvali.com>>
organikus.hu>>
tudatos vásárló>>
Kapcsolódó cikkek:
Zöld testápolás 1. – Sószappan
Zöld testápolás 2. – Ghassoul

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra