A Paradicsomkerttől a Pokol kapujáig

Myreille

Az irodalom visszavág 2. ott folytatja, ahol az első kötet abbahagyta: szórakoztatóan tanít.

az_irodalom_visszavag2_borito.indd

Aki már maga mögött tudja az érettségit, a borítóról pillanatok alatt kitalálja, hogy Nényei Pál a Bibliától kalauzol Dante Isteni színjátékáig. Vagy valami hasonló, mert az első húsz oldalon szóba kerül Isaura, Bobby Ewing és Havas Jon is, majd úgy tűnik, újra megteremtik a Világot, és vele a Szót, az Irodalmat.

Ebben a második kötetben kiderül, hogy Zeusz és Jupiter után (szabadon) bizony egy másik Isten is teremtett egy világot – és ez is a mi világunk! És e kettő csodás találkozásból született meg az, amit ma Irodalomnak nevezünk. Ez a másik Isten, a zsidóké és a keresztényeké elég sokban különbözik az antik istenektől. Szigorúbb és engedékenyebb is egyben. Jobban is ismerjük őt, épp ezért nehezebb róla gondolkodnunk. Róla és a Könyvről, amiből az emberiség megismerhette: a Bibliáról.

A Paradicsomkertben indul ez az izgalmas és felkavaró szellemi utazás, amelynek utolsó állomása a Pokol kapuja. De Az irodalom visszavág még mindig nem az az unalmas irodalom tankönyv, amitől minden normális gyerek kiütést kap. Nényei stílusa lehengerlő, szellemes és olvasmányos, akkor is, ha a Star Warsból hoz példákat és akkor is, ha versformákról magyaráz.

Az irodalom visszavág olyan könyvsorozat, amit 12-18 éves gyerek le se tesz a kezéből, ha meg leteszi, az anyja biztos lecsap rá.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra