Egek ura (film)

Myreille

Nők azon piciny táborába tartozom, akik nem rajonganak George Clooneyért, az Egek urában viszont imádtam.

Már az előzetes után biztos voltam abban, hogy nekem ezt a filmet látni kell. A 6 Oscar-jelölés csupán a második sor koktélcseresznye a tortán…

Ryan Bingham (George Clooney) fanyar, okos, összeszedett, nehezen megközelíthető pasi. Munkája, hogy másokkal közölje a kellemetlen hírt, miszerint kirúgták, éppen ezért ismeri az embereket, az emberek reakcióit. Fél életét utazással tölti, de neki éppen az utazás az élete. Elégedett: törzskártyáin gyűlnek a pontok és a kilométerek. Ryan Bingham jól érzi magát a bőrében, habár élete kicsit sem hasonlít az életsablonokhoz. Senkihez sem kötődik. Laza kapcsolatok hálójában vígan él. Rayan Bingham nem felszínes ember, csak minden embert olyan távol tart magától, hogy ne legyen erős a kötődés. Sikeres és lendületes férfi. Magabiztossága azonban akkor omlik össze, amikor megszűnik munkakörének előnye, a sok-sok repülés, és megpróbálja szorosabbra fűzni kapcsolatait. Megszűnik a mozgás, meg kell állnia, és válaszolnia kell arra a kérdésre, hogy tényleg jó az élete, vagy csak ámítja önmagát.

George Clooneynak jól áll Ryan Bingham.

Jason Reitman, rendező és Sheldon Turner forgatókönyvíró Walter Kirn regénye alapján dolgozott és igen okos forgatókönyv született. (Mély beszélgetésekben gyakran lesz hivatkozási alap…) A film után nem volt mérhetetlen vágyam, hogy elolvassam a könyvet, mert nem maradt kérdésem. (Ráadásul szépek a képek, jó a zene és jó a rendezés.) Minden koppant, aminek koppannia kell és nincs nagy maszatolás az igazság elkendőzésére. Habár én a film végét határozottabbra szabtam volna, kegyetlenebbre.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

8 hozzászólás a “Egek ura (film)” című cikkhez.

 1. Cat szerint:

  Rendszeresen olvasom ezt az oldalt, de már nem tudom szó nélkül hagyni ezt a rengeteg elütést, hibát, amikkel a cikkeid tele vannak, kedves Myreille. Ebben a cikkben pl. a főszereplő nevét háromból háromszor sikerült rosszul leírni. Helyesen így kell: Ryan Bingham. Megértem, hogy elfoglalt anyaként kevés időd marad az írásra, de úgy gondolom, amit kiadsz a kezedből, az több figyelmet érdemelne, de legalábbis egy tüzetes átolvasást, mielőtt a “publikál” gombra nyomsz. Építő kritkának szánom, minden rosszindulat nélkül. Továbbra is olvasni foglak, remélem, keserű szájíz nélkül, nem folyton elütésekbe és felcserélt betűkbe botolva. További sok örömöt kívánva, üdvözlettel: Cat

  VálaszVálasz
 2. Myreille szerint:

  Köszi, hogy szóltál, javítottam.

  VálaszVálasz
 3. Évi szerint:

  Nem akarom beleszólni, de ha az elütéseket kritizálod, Neked sem árt átolvasni előtte a hozzászólást.

  VálaszVálasz
 4. Évi szerint:

  Az az akarok. Emberek vagyunk, olyan nem létezik, hogy ne hibáznánk.

  VálaszVálasz
 5. dhiriam szerint:

  Ha az ember gondolatai szárnyalnak és az ujja próbálja követni, ugyan megnyomja azt a billentyűt, de az nem mindig reagál. Nálam legalábbis előfordul, no persze az átolvasás segít, de a sietős szem, néha akkor is átszalad azokon az elütéseken. Én szeretem ez az oldalt. Reggeli kávém szürcsölgetése közbeni olvasása már-már szertartássá válik :) így nekem szinte csak öröm és nincsen üröm! :)))

  VálaszVálasz
 6. stanci szerint:

  Szórakoztatóak ezek a kommentek. :)
  Dhiriamnál a pont.

  Dzsordzs Klúniról két véleményt hallottam eddig e film kapcsán. É. barátnőm szerint ebben a filmben a legrosszabb, Myreille szerint pedig a legjobb (ha jól vettem ki a szavaiból)… Elhiszem mindkettőt, és azért is megveszem majd a könyvet, ha a boltban a színe, szaga és tapintása is kedvemre való lesz! ;)

  VálaszVálasz
 7. Anais szerint:

  Plusz egy pont arra hogy nagyon jó a film! És kegyetlen így is nekem, bár közben sokat nevettem.

  VálaszVálasz
 8. Révész Andi szerint:

  Már azt hittem, hogy nem is a filmhez kommentelünk.
  A film jó, Clooney-t régóta szeretem, és fontolgatom, hogy a könyvet is megveszem. Mindenkinek ajánlom!

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra